VIDEO Brazilski plastični kirurg optužen za ubojstvo pacijentice

VIDEO Brazilski plastični kirurg optužen za ubojstvo pacijentice
Foto: EPA

SLAVNI brazilski plastični kirurg poznat kao doktor Bumbum optužen je za ubojstvo pacijentice tijekom operacije, javljaju svjetski mediji.

Brazilski plastični kirurg Denis Furtado (45) i njegova majka nestali su nakon smrti bankarice Lilian Calixto (46), koja je umrla nakon zahvata u Furtadovom stanu prije mjesec dana. Furtado i njegova majka uhićeni su četiri dana kasnije u susjedstvu u kojem je obavljao operaciju povećanja stražnjice na pacijentici Calixto, koja je umrla u bolnici nekoliko sati nakon operacije.

>>VIDEO Slavni brazilski plastični kirurg uhićen zbog smrti pacijentice

Furtado je operirao Calixto u svom stanu u Riu de Janeiru uz pomoć svoje majke, djevojke i sluškinje. Nije imao dozvolu za prakticiranje medicine u Riju. U optužnici je navedeno da je tijekom operacije koristio "puno veću dozu kemikalije PMMA od predložene". Iako ju je odveo u bolnicu, preminula je nekoliko sati kasnije, izjavila je policija.

Koristio kontroverznu kemikaliju u povećanju stražnjice

Furtado je postao zvijezda u Brazilu i ima više od 600.000 sljedbenika na Instagramu te 44.000 na Facebooku. Na društvenim mrežama objavljivao je fotografije "prije" i "poslije" svojih operacija. Pisao je i o kontroverznim metodama povećanja stražnjice PMMA-om, spojem poznatim kao akrilno staklo, protiv kojeg je brazilsko društvo za plastičnu kirurgiju objavilo upozorenje.

Dok su Furtado i njegova majka bili u bijegu, zatražili su sudsku dozvolu da se brane sa slobode, ali sud u Riju ih je odbio. U izjavi suda je navedeno: "Doktor je čak automobilom probio rampu na parkiralištu šoping centra u Barri kada je vidio policijski auto i zatim pobjegao s majkom."

Tužitelji su izjavili da je Furtado "lažnim obećanjima o brzoj ljepoti privlačio žene". U optužnici je navedeno da je "koristio 300 ml spoja PMMA unatoč preporukama da ga treba koristiti samo u vrlo malim dozama i na ograničen način".

Njegova majka Maria Furtado također će biti optužena jer je nastavila prakticirati medicinu sa svojim sinom nakon što joj je ukinuta liječnička dozvola u Riju.

"Smrtonosna nesreća"

U jednom videu objavljenom na društvenim medijima Furtado je izjavio da je smrt njegove pacijentice bila "smrtonosna nesreća" te da je "obavio 9000 takvih postupaka bez incidenata". Njegova odvjetnica Naiara Baldanza ranije je izjavila da je njezin klijent nevin.

"Za svaku istinu postoji paralelna istina. Mnoge činjenice su izašle na vidjelo i sigurna sam da ćemo dokazati njegovu nevinost", izjavila je za medije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara