VIDEO Brazilski predsjednik na prosvjednike poslao vojsku i policiju

VIDEO Brazilski predsjednik na prosvjednike poslao vojsku i policiju
YouTube (Bloomberg TV)

BRAZILSKI predsjednik Michel Temer zapovjedio je vojski i policiji da oslobode ceste koje posljednjih pet dana blokiraju vozači kamiona ljuti zbog rasta cijena goriva, izvijestio je BBC.

On je rekao da je manjina odbacila dogovor postignut u četvrtak i građane čini svojim taocima. Prosvjed je paralizirao zemlju, na benzinskim postajama su redovi, police u samoposluživanjima prazne a zračne luke ostaju bez goriva.

Prosvjed zbog cijene goriva

Cijene dizel goriva u Brazilu su se od 2016. gotovo udvostručile. Grad Sao Paulo je objavio izvanredno stanje, što mu omogućuje zapljenu goriva na benzinskim postajama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temer je rekao da je ovlastio vojsku i policiju da očiste autoputove te guvernerima saveznih država rekao da učine isto, javlja Reuters.

"Oni koji blokiraju ceste, oni koji se ponašaju radikalno, nanose štetu naciji i držat ćemo ih odgovornima", rekao je Temer.

Manjina vozača spriječava "mnoge vozače kamiona da ostvare želju da služe narodu i rade svoj posao", rekao je Temer i dodao da "nisu imali pravo paralizirati naciju".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara