Video - Hitlerom protiv AIDS-a: "Seks bez zaštite je masovno ubojstvo"

Tekst: Z.J.
Foto: www.aiem.de

NJEMAČKA oglašivačka agencija je osmislila kampanju u borbi protiv AIDS-a u kojoj koristi likove Hitlera, Staljina i Sadama Huseina koja je izazvala protivljenje zdravstvenih organizacija. Provokativan video spot završava porukom "AIDS je masovni ubojica", te mu je cilj osvijestiti mlade ljude u važnost korištenja kontracepcijskih sredstava. Ipak, zdravstvene organizacije se protive stigmatizaciji oboljelih od AIDS-a i njihovom izjednačavanju s njemačkim diktatorom.

Video spot prikazuje par koji ima seksualni odnos, a tek u posljednjem kadru se vidi lice muškarca i tada gledate shvaća da se radi o Adolfu Hitleru nakon čega slijedi poruka. Video spot je objavljen ususret Svjetskom danu borbe protiv AIDS-a. Ipak, organizacije koje se bore protiv AIDS-a su se ogradile od ove kampanje tvrdeći da se njome otežava život zaraženih, prenosi Telegraph.

Na službenoj stranici oglašivačke agencije koja stoji iza ove kampanje se nalazi objašnjenje da su htjeli "protresti" ljude i vratiti temu AIDS-a u centar interesa javnosti. "Mnogi ljudi nisu svjesni činjenice da AIDS i dalje svakodnevno ubija ogroman broj ljudi. Željeli smo napraviti kampanju koja će pokazati mladima da je AIDS još uvijek prijetnja. U Njemačkoj je Hitlerovo lice najružnije i, stoga, najprikladnije za prikazati zlo".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara