Video: HSP-ov predizborni spot "Riva" kojem su OTV i HTV rekli "ne"

PRVI HSP-ov predizborni spot u kojemu glavnu ulogu igra Ivo Sanader sa svojim govorom na splitskoj rivi crveno je svjetlo dobio od televizija HTV i OTV, koje će pričekati s emitiranjem dok se o njemu ne očituje Etičko povjerenstvo.

HSP ga je danas učinio dostupnim na web stranicama, a sutra će ga prikazati i na tiskovnoj konferenciji, najavljuje nam Pero Kovačević. On sadrži i izjavu Vladimira Šeksa "locirati, identificirati, uhititi i transferirati", a ubacili su i kadrove uhićenja generala Ante Gotovine i njegovo pojavljivanje pred Haaškim sudom.

"Sude mi"

"Nije mi samo jasno što oni smatraju nemoralnim. Možda za Sanaderov govor drže da je neetičan?", kaže HSP-ovac koji kaže da mu više nije jasno što je etika uopće. Šef te stranke, Anto Đapić ne vidi ništa sporno u spotu i kaže kako je to samo odgovor na HDZ-ovu kampanju.

"Umjesto sumorne klasične glazbe, bolje bi išla pjesma Miroslava Škore 'Sude mi'", misli Đapić i dodaje kako je spot nastavak HSP-ove politike za koju se zalaže posljednjih desetak godina o Haagu. Jedino su se dvoumili da umjesto riječi prodano upotrijebimo riječ ostvareno, koju HDZ rabi u kampanji, kaže Đapić.

Predsjendik HSP-a je originalno htio da se spot nazove "Ostvareno", ali se na kraju ipak priklonio varijanti "Prodano". Iako se čini kao da se ovaj razmjerno jednostavan spot bez specijalnih vizualnih efekata, režirao sam, on ima redatelja - Jakova Sedlara, čiji se opus sastoji dobrim dijelom od filmova ratne tematike, poput onoga Gospa (1995) ili Četvorored (2000).

Negativna kampanja HSP-a tu ne završava. Oni su parodirali HDZ-ove plakate i dali svoje viđenje crveno-plave Hrvatske.

A.B.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara