VIDEO Incident u vlaku za Harmicu: Kondukter zvao policiju, putnici stali u obranu suputnika

VIDEO Incident u vlaku za Harmicu: Kondukter zvao policiju, putnici stali u obranu suputnika

Screenshot: Facebook

DRUŠTVENIM mrežama danas se širi snimka incidenta do kojeg je došlo jučer u vlaku smjer Dugo Selo-Harmica.

Naime, jedna od svjedokinja incidenta sve je snimila te video uz komentar objavila na Facebooku.

"Vlak smjer Dugo Selo-Harmica koji sa Glavnog kolodvora kreće u 15.16h. Zaustavljanje na stanici Brdovec 40-ak minuta jer "čovjek nije platio kartu pa je pozvana policija".

A priča ide ovako: čovjek je imao zadnjih 100kn (što je i napomenuo kondukteru) i dao mu je da kupi kartu (koja košta 9kn). No kondukter nije imao novce za izvratiti te je čovjeku napisao potvrdu za podizanje "kusura" na blagajni željezničke stanice.

Čovjek je mirno uzeo svoje novce jer ako daje novce,valjda i očekuje novce nazad a ne nekakvu potvrdu jer s tom potvrdom npr ne može kupit kruh. Nudili smo mi ostali putnici da platimo čovjeku kartu ali nisu dali!? Čekala se policija dobih pola sata... Za čovjeka koji je mirno stajao kraj vrata i čekao!? Kojemu je bilo neugodno kad smo mu mi htjeli platiti kartu!? Ma sram vas bilo HŽ i vaše famozne konduktere! Za tih par kuna!?!?", čudi se putnica.

"Došlo mi je da zagrlim tog čovjeka"

"Baš tuga i jad našeg društva. Ma kondor je imao više opcija; uzet od nas novce koji smo mu nudili, proći vlakom da pita jel mu ima tko za razmjeniti novce (više puta sam tako vidjela konduktere) ma i pustiti ga tih par stanica jer zbilja nije bio bezobrazan i htio je platiti kartu. Di je nestala ljudskost u tom mladom kondukteru? Napenalio se na tog čovjeka koji je usput rečeno bio toliko pod stresom (jer je masa ljudi kasnila zbog njega) da mi je došlo da ga zagrlim", dopisala je.

Na snimci se vidi kako i ostali putnici u vlaku staju u obranu čovjeka koji je uzeo natrag svoj novac. Kako je sve to izgledalo, pogledajte sami OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara