Video: Kad Vlada propjeva

Video: Kad Vlada propjeva

Tekst: R.R.
Foto: Željko Šop

KAKO je to kada Vlada propjeva, mogli su se uvjeriti svi koji su bili nazočni otvaranju dječjeg vrtića na Krku vrijednog 26 milijuna kuna. Naime, premijerku Jadranku Kosor koju su nekoliko minuta prije obavijestili iz Bruxellesa kako je Hrvatska danas na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju otvorila šest i zatvorila pet pregovaračkih poglavlja s Europskom unijom, ponijela je slavljenička atmosfera. Kada su mališani počeli pjevati "Kad si sretan", počeo ih je pratiti i vokal same premijerke.

Ministri Božidar Kalmeta, Damir Polančec i Božidar Pankretić, kao i glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić kada su vidjeli da je šefica Vlade "pustila glas" nisu htjeli zaostati pa su se i oni pridružili izvođenju pjesma.

"Kad si sretan i kad želiš s drugim dijelit sreću svu, kad si sretan koljena potapšaj ti", pjevali su članovi Vlade dok premijerka iz ruku nije ispuštala veliki ljubičastu torbu koja joj nije smetala da "potapša koljena".

No posebno se teškom pokazala dionica "lupni nogama o pod", jer je potpredsjednik Vlade Damir Polančec uspio "nagaziti" ministra Božidara Pankretića, no vrlo brzo sve su riješili sa smiješkom i stiskom ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini u prvom redu koji se nisu pridružili radosnom pjevanju bili su predstavnici klera. Nakon kratkog programa uslijedio je i govor premijerke Kosor u kojem je iznijela svoju ideju o tome da "Kad si sretan" bude i himna Vlade, a ministri kostimirani u mrave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara