VIDEO Katastrofalne poplave u Australiji. Ulice pune krokodila i zmija

VIDEO Katastrofalne poplave u Australiji. Ulice pune krokodila i zmija
Foto: Facebook

ULICE predgrađa sjeveroistočnoga australskog grada Townsvillea, nedavno pogođenog rekordnim padalinama i posljedično obilnim poplavama, osim vodenih bujica preplavili su krokodili i zmije.

 

Vlasti su u nedjelju bile prisiljene otvoriti ustave na brani rijeke Ross, čiji je kapacitet trostruko premašen. Ondje je poplavljeno više četvrti, a poplava prijeti oko 20.000 domaćinstava. 

Napori zaposlenika svih hitnih službi dosegnuli su gornju granicu. Glasnogovornik vatrogasne i spasilačke službe Queenslanda kazao je da su njegovi kolege do ponedjeljaka ujutro po mjesnom vremenu u zadnja 24 sata dobili 1000 poziva upomoć. 

Australski Meteorološki zavod izvijestio je da se prognozira nastavak padalina te da bi u nekim područjima moglo pasti i 300 milimetara kiše.

Premijerka Queenslanda Annastacia Palaszczuk u ponedjeljak je kazala da su tijekom čitave naporne noći "svi bili na nogama". Dodala je da je više od 200 ljudi ostalo zarobljeno u svojim domovima, a oko 900 ih je u prevezeno u evakuacijske centre.

"Ovo se događa jednom u stoljeću. Mogu reći da je ovo događaj bez presedana. Nikada dosad nismo doživjeli ništa slično u Townsvilleu", rekla je za Channel Nine, dodavši da oborine i poplave još nisu dosegnule vrhunac. Strahuje da bi obilne padaline mogle prerasti u opasni ciklon. 

Škole, tvrtke i zračna luka u Townsvilleu, koja se smatra glavnim ulazom na područje Velikoga koraljnog grebena u ponedjeljak su ostale zatvorene.

Stanovnici na društvenim mrežama postavljaju fotografije krokodila i zmija koje plivaju ili plutaju poplavljenim dijelovima grada. 

"Jedan je bio dug više od dva metra", kazala je stanovnica Townsvillea koja je fotografirala krokodila u dvorištu svoje kuće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara