Video - Manji incident: Vikali "ministre na vješala" i "Sanaderu, lopove"

Video - Manji incident: Vikali "ministre na vješala" i "Sanaderu, lopove"

Tekst: P.V.
Foto: Cropix, Hina
Video: Index

IVO SANADER na Markov trg došao je već oko 11.20 sati i smjestio se u treći red, gdje su bila predviđena mjesta za sve bivše premijere. Njegov dolazak na inauguraciju Ive Josipovića nije oduševio premijerku Jadranku Kosor i bivše kolege iz HDZ-a, ali ni okupljene građane koji su ga počastili prigodnim skandiranjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lopove, lopove", zaorilo se Markovim trgom kad se pojavio Sanader, ali bivši se premijer na to nije obazirao. Utjeha mu može biti da nije jedini kojem je glas naroda palac okrenuo prema dolje. Ništa popularniji nisu ni članovi njegove bivše vlade, što se moglo vidjeti prema povicima "Presedan u sudstvu, ministre na vješala" i "Vratite putovnice, bando lopovska, nema bježanja, idete s nama do dna!"

Moglo se također čuti što građani očekuju od budućeg predsjednika. "Pravda u stvarnosti, a ne na papiru" bio je povik s očitom aluzijom na Josipovićevu predsjedničku kampanju. Novi predsjednik među građanima hrvatske danas uživa priličnu popularnost, ali jasno je da će se to brzo okrenuti ukoliko pompozno najavljivana "Nova pravednost", kako je primijetio glas iz gomile, ostane samo na papiru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara