VIDEO Maras pokušao ući u Skupštinu grada Zagreba, spriječili ga zaštitari

VIDEO Maras pokušao ući u Skupštinu grada Zagreba, spriječili ga zaštitari
Screenshot, Video: N1 televizija

JUTROS je u dvoranu u kojoj se trebao održati sastanak zastupnika Gradske skupštine Grada Zagreba pokušao ući SDP-ov Gordan Maras, kojemu zaštitari nisu dopustili ući u dvoranu.

>>Maras Bandiću: Pokaži većinu do ponedjeljka ili idemo na izbore

>>Kaos u zagrebačkoj Skupštini: Sjednica završila za pola sata

Zaštitari ga spriječili da uđe u dvoranu u kojoj se održava sjednica

Maras je, naime, htio vidjeti postoji li u Gradskoj skupštini potrebna većina pa je to planirao provjeriti u dvorani, ali mu to zaštitari nisu dopustili.

"Hoće li me izbaciti netko odavde?" upitao je Maras zaštitare i potom ih upitao mora li izaći iz Skupštine na što mu je jedan od zaštitara rekao da ne mora izaći iz zgrade, ali ne može ući u dvoranu u kojoj se trebala održati sjednica Gradske skupštine.

"Možete do kluba, ali u dvoranu ne možete", rekao mu je zaštitar. "U dvoranu mogu samo gradski zastupnici", rekao mu je jedan zaštitar dok mu je Maras odgovorio kako se osjeća vrlo neugodno u ovoj situaciji, na što mu je zaštitar odvratio da u dvoranu može ući samo uz odobrenje predsjednika. 

Kako je sve izgledalo pogledajte u ovom videu: 
 

Kratka sjednica skupštine

Podsjetimo, današnja sjednica završila aje u rekordnom roku od pola sata nakon što su se oporbeni klubovi s predsjednikom Skupštine Andrijom Mikulićem dogovorili da se s dnevnog reda povuku određene točke i ostave one neophodne za funkcioniranje grada, a oporba je izvijestila kako im je cilj da se što prije sazove iduća sjednica na čijem je dnevnom redu proračun te da njegovim neizglasavanjem namjeravaju rušiti gradonačelnika.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras ustvrdio je da su se danas pokazale istinitima njihove tvrdnje u posljednjih nekoliko dana  - da gradonačelnik nema većinu u Gradskoj skupštini.

"Povući ćemo sve naše točke i dogovor je da to također napravi i pozicija kako bi se što prije došlo do izbora za novu Skupštinu", dodao je izrazivši ponos što je "Skupština pokazala da politička trgovina Milana Bandića u sklopu koje javnim novcem kupuje i politički trguje za svoje osobne političke interese - više ne prolazi".

Podsjetimo, Maras je prošlog tjedna s konferencije za novinare zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću poručio da, s koalicijskim partnerom HDZ-om, do ponedjeljka pokaže imaju li u Gradskoj skupštini većinu ili neka se povuku i raspišu izbore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara