Video: Mitska Chupacabra pronađena u Teksasu?

Tekst: F.M.
Foto: Daily Telegraph


LYNN BUTLER, preparator iz Teksasa, smatra kako je pronašao tijelo Chupacabre, mitske vampirske zvijeri koja navodno iz svojih žrtava isiše svu krv.

Butler kaže kako je truplo misterioznog bića pronašao u kokošinjcu prije tri mjeseca, jutro nakon što je neviđeni predator bučio među kokošima.

Različiti opisi


Opisi Chupacabre različiti su na brojnim mjestima na kojima je mitsko biće navodno viđeno. Negdje ih se opisuje kao humanoidne guštere, negdje kao glodavce, ponekad čak i kao manje medvjede, ali uglavnom se svi slažu oko toga da zvijeri imaju istaknute očnjake, slične onima kakvi su pronađeni kod Butlerovog primjerka.

Truplo koje je Butler pokazao medijima liči na psa bez dlake, napadnutog šugom, ali stručnjaci za životinje rekli su kako se najvjerojatnije radi o Chupacabri, odnosno grabežljivcu u narodu poznatom pod tim imenom.

"Kozo-sisač"

Cuhupacabra je španjolsko ime, koje znači "kozo-sisač", budući da po legendama zvijer jedan izvor prehrane pronalazi u krvi koza u Južnoj i Središnjoj Americi. Legenda o Chupacabri potječe iz Meksika i Portorika, a od 1995. došla je i u zapadne medije.

Od onda do danas svake godine izvjestan broj ljudi u SAD-u, ali čak i u Rusiji, tvrdi kako je vidio mitsku zvijer, iako znanstvenici uglavnom smatraju kako se radi o urbanoj legendi i ni o čemu drugome.

Jerry Ayer, Butlerov prijatelj, rekao je kako će preparirati Chupacabru te ju izložiti javnosti. "Da budem iskren, nemam pojma što je to. Djeluje mi kao kojot koji je genetski mutirao", ispričao je Ayer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara