UZNEMIRUJUĆI VIDEO U sukobima između policije i prosvjednika u Venezueli najmanje 10 mrtvih

UZNEMIRUJUĆI VIDEO U sukobima između policije i prosvjednika u Venezueli najmanje 10 mrtvih
Screenshot: YouTube
 
NAJMANJE deset ljudi ubijeno je u nasilnom sukobu koji je izbio između prosvjednika i policije tijekom izbora za Ustavotvornu skupštinu u Venezueli, javljaju svjetski mediji.
 
Među ubijenima su vodeći kandidat vlade Jose Felix Pineda te oporbeni aktivist Ricardo Campos. Do ubojstava je došlo tijekom glasovanja za Ustavotvornu skupštinu, tijelo koje želi oformiti predsjednik Nicolas Maduro, a kritičari tvrde da predstavlja jedan od glavnih koraka prema   uspostavi diktature.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Venezuelu već tri mjeseca potresaju nasilni politički prosvjedi, a do sada su odnijeli 113 života. Stanovnici su pogođeni kroničnim nedostatkom osnovnih životnih potrepština i lijekova nakon izbijanja gospodarske krize 2014. zbog pada cijena nafte.
 
SAD najavile su Venezueli pravosudne i financijske sankcije te zaleđivanje sve imovine koju Maduro posjeduje na američkom području, a Donald Trump ga je nazvao diktatorom.
 
Maduro je odgovorio da ga ne plaši "cara Trumpa": "Prijetnje i sankcije carstva me ne plaše ni na trenutak. Ne slušam naredbe carstva. Nikada nisam, neću ni sada... Pošalji nam još sankcija, Donalde Trumpu". 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara