VIDEO Nezapamćena poplava u Klaićevoj bolnici, Beroš došao u obilazak

VIDEO Nezapamćena poplava u Klaićevoj bolnici, Beroš došao u obilazak
Foto: Čitatelj Indexa, Matija Habljak/PIXSELL

SNAŽNO nevrijeme s kišom i vjetrom koje je sinoć zahvatilo Zagreb napravilo je kaos diljem grada. 

Potopljeno je više ulica, među kojima i Ilica i Miramarska, Branimirova i Strojarska, ali i Britanski trg i Importanne centar. Brojni automobili ostali su zarobljeni pod vodom ili su potpuno potopljeni, poplavljeni su podrumi i obiteljske kuće, trgovine, kafići...

Poplava u bolnici u Klaićevoj

Kako Index doznaje od ravnatelja te bolnice Gorana Roića, nastalo je dosta štete, a u obilazak je došao i ministar Vili Beroš. 

Zahvalio je svima na promptnoj reakciji i rekao kako će se šteta tek zbrojiti. "Korona, potres i poplava naglašavaju potrebu izgradnje nove nacionalne bolnice za dječje bolesti, vlada je to prepoznala i unijela tu ideju u svoj program, ja ću napraviti sve da do toga i dođe. U tijeku je studija izvodivosti za lokaciju u Blatu. Ako ne bude izvedivo, tražit će se druga lokacija", rekao je Beroš. 

Ravnatelj bolnice rekao nam je kako je poplava zahvatila ljekarnu te je uništen dio lijekova i materijala te da je voda na radiologiji, pedijatriji i u garderobama. 

Glavna sestra u pogođenoj bolnici Anita Mišković rekla je kako je najveća šteta na području ljekarne. "Voda se penjala i do 60, 70 centimetara pa se ustabilila na 50. Najveća šteta je na području ljekarne gdje su skupi lijekovi i umjetna koža, a očekuje se da će biti više stotina tisuća kuna. Radnici su cijelu noć čistili i ispumpavali vodu", rekla je Mišković za HRT. 

U međuvremenu su reporteri televizije N1 otišli u Klaićevu bolnicu u kojoj su porazgovarali s jednom liječnicom.

"Ovo je nezapamćena šteta. Voda je digla infuzije, staklene ambalaže, lijekove je prenijela iz jedne prostorije u drugu", rekla je i dodala kako se radi o šteti od nekoliko stotina tisuća kuna.

Voda je prevrnula i cijeli hladnjak s lijekovima.

"Ovo je bolnica s dugom tradicijom, svašta smo prošli, ali grozno je i teško raditi, trudimo se osigurati uvjete pacijentima", rekla je liječnica za N1.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara