VIDEO Nušini roditelji: Šljivančanin je dobio 5 godina za Ovčaru. Ovo je linč

VIDEO Nušini roditelji: Šljivančanin je dobio 5 godina za Ovčaru. Ovo je linč
Screenshot: Index

U VARAŽDINU je danas izrečena presuda Nuši Bunić, djevojci koja je ubila bivšeg dečka. Osuđena je na 12 godina zatvora.

Podsjetimo, optužena je da je 15. lipnja 2017. u Varaždinu, na livadi u predjelu Pri beli kipi pored Drave, nožem ubola 30-godišnjeg Nikolu Tureka u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju, a potom pobjegla s mjesta događaja.

Turek je uslijed nanesene ozljede počeo obilno krvariti, pao u hipovolemični šok i zadobio moždani udar. Dva dana kasnije preminuo je u Općoj bolnici Varaždin.

Nušini roditelji su nakon izricanja presude napali novinare.

"Ovo je rezultat vaših aktivnosti, Šljivančanin je dobio pet godina za cijelu Ovčaru. Sram vas bilo", vikao je na novinare Nušin otac nakon presude.

"Ovaj je postupak bio pod velikim medijskim pritiskom, koji je sličio skoro pa i na linč. Bojim se da se to odrazilo i u konačnoj presudi, ali ja sam pravnik, čekam da čujem obrazloženje i s tim ću se boriti na Vrhovnom sudu", kazao je odvjetnik Nuše.

"Slušam vas, ja sam majka, slušam vas. Ostavite me, ja sam majka. Zbog čega samo izjave i obrana jedne strane, gdje je druga strana. Ovo što ste vi napravili... Na pitanje tko je odgovoran ćemo razgovarati negdje drugdje, imat ćete o čemu pisat. Imam crno na bijelo, ništa više neću štediti, nikoga, imam dokumente.

Znate vi što o Nikoli iza ovoga što je rečeno? Zašto njegovi ne govore sve, zašto su skrivali sve. Postoje svjedoci, puno toga što nije tu rečeno. Pišite istinu, ovo je linč! Sram vas bilo", vikala je nakon suda Nušina majka. 

Rekla da ju je pokušao silovati

Nuša Bunić je nakon ubojstva policiji ispričala da ju je Turek pokušao silovati te da ga je ubola u samoobrani.

Nuša i Nikola su izmjenjivali SMS-ove i našli se na mjestu zločina, gdje je pronađen nož s tragovima krvi, a pored noža ženske hlače plave boje s tragovima krvi i jedan crni grudnjak.

Na osobnom automobilu pronađeni su tragovi otisaka papilarnih linija na staklu prednjih desnih vrata vozila, za koje je vještačenjem utvrđeno da pripadaju Nuši Bunić. U automobilu je pronađena i jedna ženska torbica u kojoj se nalazilo više predmeta, između ostalog i tokica za nož crne boje te sunčane naočale s kojih je izuzet otisak prsta za koji je DNK analizom utvrđeno da pripadaju Nuši Bunić, pisao je lani Regionalni.

U kraju se, pisao je ovaj medij tada, znalo da su Nuša i Nikola prekinuli ljubavnu vezu godinu i pol prije zločina, a ona je za drugog bivšeg dečka rekla: "Odvela bih ga na Dravu, zavezala u kućicu, tamo bih ga spikala, mučila, iživljavala se, rekla bih poslije da me je pri tom on pokušao silovati, nakon svega bih se napravila mutava i to bi tako prošlo."

Nakon što se doznalo za ubojstvo, zajednička prijateljica poslala je poruku dečku s kojim je Nuša bila nakon Nikole: "Točno je napravila onak' kak' smo se mi spominale. Još sam u šoku i nemrem vjerovati. Spominale smo se kak' je lakše s nožem nekog napasti jer je teže doći do pištolja, a i glasniji je... Ja sam mislila da je to razgovor bil, al eto, očito nije."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara