Video - Obama kod Lettermana: "Koliko ste već dugo crnac?"

Tekst: N.Š.
Foto: AFP

AMERIČKI predsjednik Barack Obama gostovao je u emisiji kod Davida Lettermana kao prvi predsjednik koji je to učinio za vrijeme svoga mandata, pišu američki mediji.

Popularni američki voditelj imao je mnogo pitanja za predsjednika. Pričalo se o stanju u gospodarstvu, Iraku, Afganistanu, ali i incidentu kada mu je za vrijeme obraćanja Kongresu, Joe Wilson viknuo "Lažeš!". Na to je bivši američki predsjednik Jimmy Carter rekao kako je riječ o rasistički motiviranom incidentu, što je Obama kod Lettermana opovrgnuo uz puno smijeha.

"Važno je shvatiti da sam bio crnac i prije izbora", rekao je predsjednik

"Koliko dugo ste već crnac?", pitao je Letterman uz salve smijeha iz publike.

Pojavio se jer su mu rekli da će Megan Fox biti tamo

Pričalo se i o ozbiljnim stvarima. Tako je Obama rekao kako bi se do 2011. mogli povući svi američki vojnici iz Iraka, dok je za stanje u Afganistanu rekao kako jedni očekuju da povuče vojnike, dok drugi žele upravo suprotno.

Letterman je zatim čitao svoju slavnu "Top Ten" listu koja je tu večer navodila "Deset razloga zašto je Obama pristao gostovati u Late Night Showu". Voditelj je nasmijao predsjednika rekavši kako je sigurno pristao jer su mu rekli da će Megan Fox biti tamo, a jedan od razloga na listi je bio "rekao je 'da' bez razmišljanja, kao i Bush kad je trebalo napasti Irak".

Sinoćnje gostovanje samo je jedno u nizu Obaminih televizijskih intervjua uoči najveće zdravstvene reforme u povijesti zemlje. Do sada je dao intervjue CNN-u, ABC-u, CBS-u, NBC-u, Univisionu, ali je televizijsku mrežu Fox, tradicionalno naklonjenu Republikancima, izostavio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara