VIDEO Objavljena snimka ranjavanja i bijega vojnika iz Sjeverne Koreje

VIDEO Objavljena snimka ranjavanja i bijega vojnika iz Sjeverne Koreje
Screenshot: YouTube
 
OBJAVLJENA je dramatična snimka ranjavanja i bijega sjevernokorejskog vojnika u Južnu Koreju, pišu svjetski mediji.
 
"Sjeverna Koreja narušila je mirovni dogovor iz 1953. kojim je završio Korejski rat kada je jedan od vojnika na granici počeo pucati, a drugi potrčao za vojnikom u bijegu prošlog tjedna", izjavio je zapovjednik američkih snaga u Koreji.
 
U srijedu je objavljena snimka bijega vojnika, uključujući njegovo ranjavanje i spašavanje na južnokorejskoj strani. Muškarac za kojeg se vjeruje da je u dvadesetim godinama pobjegao je kroz demilitariziranu zonu prošlog tjedna i tijekom incidenta upucan je najmanje pet puta. U stabilnom je stanju i došao je k svijesti, izjavio je njegov doktor.
 
 
"Pokazuje znakove depresije i PTSP-a"
 
Poseban istražni tim UN-a pregledao je snimku i zaključio da je Sjeverna Koreja dva puta prekršila mirovni dogovor, pucanjem u demilitariziranoj zoni te prijelazom linije razgraničenja jednog sjevernokorejskog vojnika. Oružane snage UN-a obavijestile su sjevernokorejsku vojsku o prekršajima i zatražile sastanak.
 
Prebjegli vojnik je na liječenju u Seulu. Zadobio je ozbiljne prostrjelne rane, a u njegovoj utrobi pronađen je velik broj parazita. Dobio je i hepatitis B te trovanje krvi. Njegov doktor je izjavio da će se oporaviti, ali pokazuje znakove depresije i PTSP-a te nije spreman za razgovore s istražiteljima.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Sjevernu Koreju, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Sjeverna Koreja. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara