VIDEO Ovako je izgledalo uhićenje čovjeka koji je zbog poplave provalio u stanicu

VIDEO Ovako je izgledalo uhićenje čovjeka koji je zbog poplave provalio u stanicu
Foto: Facebook

ZAGREPČANIN Tihomir Blagus je postao poznat hrvatskoj javnosti nakon što je u petak navečer, tijekom nevremena u Zagrebu, provalio u ustavu Hrvatskih voda te otvorio odvodni kanal prema Savi. Pothvat hrabrih Trnjana objavljen je na Facebooku istu večer, a već sljedeći dan Tihomir je priveden.

Kako je izgledalo njegovo privođenje snimio je njegov susjed:

Blagus je u nedjelju ispričao što se točno dogodilo. 

"Prolazi neki čovjek, kaže mi gore ti je policija, da Hrvatske vode rade prijavu za tužbu zbog provale koja se dogodila noć ranije."

"Ja sam provalio", priznao im je Tihomir odmah i počeo ih snimati, dok su oni snimali ustavu. Policajac mu je, kaže, izbio mobitel iz ruke rekavši mu da ga ne smije snimati. 

Internet gori, dobili smo naredbu da te pustimo

"Onda smo se malo tu naguravali, stavili su mi lisice i otpeljali u policiju", priča Tihomir. 

Od zagrebačke policije doznajemo kako je priveden muškarac jer je utvrđena prekršajna odgovornost vezana za kršenje javnog reda i mira. Nakon krim istraživanja je pušten kući.

U policijskoj postaji Trnje proveo je oko tri sata. Bili su, kaže, korektni prema njemu, a onda su ga, kaže, pustili zbog prevelikog pritiska javnosti.

"Internet gori, dobili smo naredbu da te pustimo", rekli su mi. Zbog privođenja je, kaže, bijesan.

Današnje pojašnjenje policije

Zagrebačka policija dana je objavila kako je muškarac priveden jer je uznemiravao i vrijeđao policajce na očevidu, a ne zbog provale u objekt Hrvatskih voda, odnosno otvaranja odvodnog kanala prema Savi.

Policija navodi da je 25. srpnja 2020. godine oko 12.20 sati zaprimila dojavu o provali u objekt javnog poduzeća Hrvatske vode na Trnjanskom nasipu.

>> Policija objasnila zašto je priveden Trnjanin koji je spašavao kvart od poplave

"Na mjesto događaja, nakon dolaska policijskih službenika i tijekom provođenja potrebnih radnji, došao je 54-godišnjak koji je pokušao ući u prostor u koji je provaljeno. Pri tom je izražavao negodovanje, ometao policijske službenike u provođenju službene radnje te ih galameći vrijeđao, da bi u jednom trenutku krenuo zamahivati rukama u smjeru policijskog službenika. Policijski službenik izdao mu je upozorenje da se smiri i da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, a što on nije učinio već je nastavio s takvim ponašanjem.

Nakon što je upozoren da će zbog narušavanja javnog reda i mira biti priveden u službene prostorije 54-godišnjak je i dalje nastavio s opisanim ponašanjem, oglušio se na naredbu zbog čega su ga policijski službenici, radi pružanja aktivnog otpora, uz uporabu sredstava prisile priveli u službene prostorije", kažu u zagrebačkoj policiji.

Dodaju da je provedenim kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 54-godišnjak, pod utjecajem alkohola (0,88 g/kg), počinio prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara