VIDEO Pogledajte kako se voze putnici u Croatia Busu

VIDEO Pogledajte kako se voze putnici u Croatia Busu
Foto: Čitatelj Indexa

ČITATELJ nam je poslao fotografije i snimku putnika u autobusu tvrtke Croatia Bus/Globtour Međugorje.

> Ako imate slične snimke, šaljite nam na desk@index.hr ili u Inbox naše Facebook stranice.

Prekrcani autobus

Na fotografijama i snimci se mogu vidjeti putnici kako sjede na podu dok im kondukter naplaćuje kartu. Fotografije su nastale jučer na liniji Mostar - Zagreb, a čitatelj nam kaže kako je u Imotskom u pun autobus ušlo dodatnih sedam putnika. Morali su stajati ili sjediti na podu jer im je prodano više karata nego što u autobusu ima mjesta.

Kako tvrdi čitatelj, vozač je na to rekao kako je on "obični rob" i kako "samo sluša naređenja".

Pogledajte kako se voze putnici u Croatia Busu:

Ostavljeni da sat i pol vremena čekaju na drugi autobus

Čitatelj nam je još prenio kako su putnici, nakon sat i pol vremena vožnje, ostavljeni na odmaralištu Kozjak da čekaju drugi autobus za Zagreb. 

Najpoznatiji po učestalim incidentima

Poslali smo upit Croatia Busu, u kojemu smo zatražili komentar. Njihov odgovor ćemo objaviti čim ga zaprimimo.

Index je već pisao o Croatia Busu i neugodnostima koje su doživjeli korisnici usluga ove autoprijevozničke tvrtke. Naime, ako u tražilicu bilo kojeg domaćeg portala upišete Croatia Bus, vrlo vjerojatno ćete naletjeti na slične rezultate. 

>> Autobusi im gore, izbacuju putnike i nepristojni su. Tko stoji iza Croatia Busa?

Ova autobusna tvrtka, ako je suditi prema rezultatima pretraživanja, u Hrvatskoj je najpoznatija po učestalim incidentima koji uključuju uništavanja i kvarove vozila, nepoštovanje propisa te nepristojno ponašanje osoblja.

Pokvareni autobusi i nepristojni vozači

Primjerice, ako u Indexovu tražilicu ukucate ime ove prijevozničke tvrtke, vidjet ćete kako se u siječnju kod Zadra zapalio jedan njihov autobus. U prosincu su dva autobusa planula usred vožnje na autocesti pa su putnici stajali na hladnoći i vjetru čekajući zamjenski bus koji je stigao tek nakon nekoliko sati. U kolovozu 2017. godine njihov autobus je planuo u Njemačkoj, na putu iz Hamburga prema Splitu.

>> Zapalio se autobus Croatia Busa kod Zadra

>> U tri dana na autocesti se zapalila dva autobusa Croatia Busa, pogledajte snimku

>> FOTO U Njemačkoj se zapalio autobus Croatia busa

Nedopustivo ponašanje

Također, u javnosti su odjeknuli slučajevi nepristojnog i nedopustivog ponašanja vozača koji rade za ovu tvrtku. Tako je u kolovozu prošle godine vozač Croatia Busa nasred autoceste pokušao izbaciti ženu i njenog 77-godišnjeg oca, iako su imali karte. Drugi vozač je u prosincu 2017. u Delnicama izbacio djevojku iz autobusa jer je kartu kupila preko interneta.

>> Vozač Croatia Busa nasred autoceste htio izbaciti ženu i njenog 77-godišnjeg oca

>> Vozač Croatia Busa u Delnicama izbacio djevojku iz autobusa. Razlog? Kupila je kartu preko interneta

Prije nekoliko godina jedan vozač ove tvrtke izbacio je 12-godišnjakinju na magistralu između Rogoznice i Šibenika jer je prekasno utvrdio da djevojčica ima kartu kupljenu za drugog prijevoznika. Inzistirao je na tome da plati novu kartu ili da napusti autobus, što je u konačnici i morala učiniti jer nije imala dovoljno gotovine za put do Zagreba. On je naposljetku dobio otkaz.

>> Izvanredni otkaz vozaču koji je 12-godišnju djevojčicu izbacio na magistrali

Jedna Hrvatica s njemačkom adresom je za Index opisala svoje putovanje Croatia Busom iz Metkovića u Zadar kao pravu noćnu moru.

>> Djevojka opisala očajno iskustvo putovanja Croatia busom: "Riskirala sam život, sramite se"

"Croatia Bus je službeno najgora prijevoznička tvrtka u cijelom svemiru. Više nikad u životu neću platiti tim prevarantima", napisala je ljutita djevojka. Opisala je kako je autobus kasnio 40 minuta, a onda su je jedva pustili unutra iako je imala i kartu i rezervaciju. Morala je platiti prtljagu iako u skladištu za prtljagu nije bilo mjesta za njenu torbu pa ju je morala unijeti u autobus. Cijelim putem se vozila na temperaturi od 40 stupnjeva, a kod Dugopolja su je morali prebaciti u drugi autobus kako bi nastavila vožnju prema Zadru. 

Tada smo bili pozvali čitatelje da nam pošalju svoja iskustva s Croatia Busom, a oni su nas zatrpali mailovima u kojima su opisali svoja brojna negativna iskustva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara