VIDEO Policija kod muškarca s područja Lekenika našla pravi arsenal oružja

VIDEO Policija kod muškarca s područja Lekenika našla pravi arsenal oružja
Foto: Hina

VEĆE količine eksploziva i oružja oduzela je policija 53-godišnjaku koji je sve to skrivao u obiteljskoj kući i vikendici na lekeničkom području, a iz sisačko-maslovačke policije upozoravaju na "zabrinjavajući trend" porasta količine oružja i eksplozivnih tvari koje pronalaze na u ovoj županiji.

Iz policije su rekli da su po nalogu Županijskog suda u Sisku pretražili obiteljsku kuću i vikendicu osumnjičenoga.

Pravi pravcati arsenal oružja

Tamo su pronašli šest tromblonskih mina, četiri ručne bombe, 40,5 metara sporogorućeg štapina, 7,3 kilograma privrednog eksploziva, jedan kilogram vojnog eksploziva tzv. TNT-a, 15 komada raznog topničkog streljiva, tri tenkovske antimagnetne mine, 15 vježbovnih tromblonskih mina, 994 komada raznog vojnog streljiva, 181 patrona raznih kalibara i 25 inicijalnih kapsli za punjenje patrona, te lovačku i zračnu pušku.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je sisačkom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, a Prekršajnom odjelu Općinskog suda optužni prijedlog na temelju Zakona o nabavci i posjedovanju oružja građana.

Prošle godine bilo više od 200 slučajeva oduzimanja oružja

Djelatnik službe protueksplozijske zaštite Marijo Malekinušić upozorio je na zabrinjavajući porasta količine oružja i eksplozivnih tvari koje policija pronalazi na području Sisačko-moslavačke županije.

Djelatnici te službe prošle su godine čak 203 puta izašli na teren kako bi izuzeli oružje i eksplozivna sredstva. Od tog broja intervencija tek je 98 izlazaka bilo na poziv građana, odnosno zbog dragovoljne predaje.

Većina sredstava uništena je na poligonu u Slunju, a neka, koja se nisu mogla transportirati, morala su biti uništena na mjestu pronalaska.

Malekinušić je ponovo podsjetio na mogućnost dobrovoljne predaje svih vrsta oružja i eksplozivnih tvari u sklopu akcije "Manje oružja, manje tragedija", bez sankcija za građane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara