VIDEO Potresna ispovijest muslimanke iz Mjanmara: "Danima su me tukli i silovali"

VIDEO Potresna ispovijest muslimanke iz Mjanmara: "Danima su me tukli i silovali"
Screenshot: YouTube

BBC je objavio video reportažu o nasilju mjanmarske vojske nad muslimanskom manjinom Rohindžama s potresnom pričom jedne od žrtava silovanja.

Otkad je oko 700 000 Rohindža pobjeglo iz Mjanmara u Bangladeš prošle godine, u javnost izlazi sve više optužbi protiv mjanmarske vojske za brutalno nasilje i silovanje žena i djevojčica.

>>Izvješće o pokolju i silovanju muslimana Rohindža: "Djecu su ubijali noževima, starije mačetama"

>>UN: Etničko čišćenje Rohindža u Mjanmaru se nastavlja

>>Američki muzej holokausta povukao nagradu mjanmarskoj čelnici zbog masovnog progona muslimana

"Neprestano su me tukli i silovali, a zatim ostavili zavezanu za drvo"

Novinari BBC-ja razgovarali su s jednom od žrtava mjanmarske vojske, koja sada ima 17 godina, a nakon silovanja je ostala trudna i rodila. "Vojnici su me uhvatili, nisam uspjela pobjeći. Silovali su me", rekla je te ispričala kako su je danima neprestano tukli i silovali.

"U noći kada su me uhvatili silovali su me dva puta. Opet su to učinili sljedeće jutro i poslijepodne", rekla je djevojčica. Nakon nekoliko dana, vojnici su je zavezali za drvo i ostavili.

"Ostavili su me tako zavezanu za drvo. Kada bih vidjela da se vojnici približavaju, sagnula bih se da se pokušam sakriti. Zatim sam sjedila i plakala, a skupina Rohindža me spasila. Odnijeli su me preko granice u Bangladeš", ispričala je djevojčica.

Nakon silovanja ostala trudna i rodila

U Bangladešu je otkrila da je ostala trudna, a njena kći sada ima tjedan dana i još nije dobila ime. Djevojčica je rekla da nije željela pobaciti jer bi to bio grijeh, kao i odricanje od svog djeteta.

"Oni su počinili grijeh, ja nisam učinila ništa loše. Zadržala sam svoje dijete", ispričala je.

Od obitelji su joj živi ostali samo djed i baka. Roditelji su joj nestali u progonu i pretpostavlja da su mrtvi. Njezin djed je izjavio da je rekao kako treba dati bebu na usvajanje, ali ona je odbila te rekla da će beba živjeti prema Alahovoj volji.

Tisuće pripadnica Rohindža izjavile su da su preživjele seksualne napade i silovanja mjanmarske vojske, koja poriče sve optužbe. Skupine za ljudska prava upozorile su da bi se zbog masovnog silovanja mogao roditi velik broj neželjene djece.

"Kako su mi mogli nešto takvo učiniti? Da se ovo nije dogodilo ne bih se udala i živjela bih normalan život. Žalim zbog toga, ali kada ugledam svoju bebu, prema njoj osjećam samo ljubav", ispričala je djevojčica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara