VIDEO Radnici u Zagrebu došli posjeći park, stanovnici ih blokiraju

VIDEO Radnici u Zagrebu došli posjeći park, stanovnici ih blokiraju
Foto: Čitateljica Indexa

RADNICI su jutros u zagrebačkom kvartu Vrbani došli posjeći drveće zbog gradilišta. 

Stanovnici ih u tome blokiraju.

Pozvali policiju

Kako nam pričaju stanovnici, riječ je o parku s autohtonim topolama i vrbama, jedinom preostalom u kvartu koji se uništava radi gradnje vrtića čiji je investitor Grad, a Grad je i angažirao radnike.

Građani su pozvali i policiju koja je napravila uviđaj i naredila radnicima da ograde gradilište, no stanovnici se boje da će potom krenuti rušenje. 

Radnici nisu imali papire, tablu ni ogradu

Kako su nam ispričali, radnici nisu imali papire, kao ni ogradu oko gradilišta i tablu o radovima, pa je rušenje odgođeno barem nakratko. 

Stanovnici koji pokušavaju doći do građevinske inspekcije pitaju se je li vrtić ondje uopće potreban jer je planiran prije 14 godina, a u međuvremenu je izgrađeno nekoliko vrtića u naselju. 

"Nema potrebe rušiti stabla"

"Ako je zaista potreban vrtić, nema potrebe rušiti stabla koja ne smetaju objektu, a imamo informaciju da se ruše sva stabla na ogromnoj površini koja će većim dijelom biti park i igralište za djecu", rekla je stanovnica s kojom smo razgovarali. 

Kako nam pričaju stanovnici, radnici su dio stabala posjekli jučer, a oni su se danas okupili u 6:45 kako bi pokušali sačuvati preostala stabla. Pitaju se je li sve prema propisima i protokolima i sumnjaju da su ih htjeli iznenaditi preko noći u vrijeme godišnjih odmora kako bi se minimizirao otpor. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara