VIDEO Širi se snimka iz kafića u kojem je bio ubojica, na njoj je njegov brat

VIDEO Širi se snimka iz kafića u kojem je bio ubojica, na njoj je njegov brat
Screenshot: Društvene mreže

JUČER poslijepodne, oko tri sata nakon ubojstva, policija je došla u kafić Borsalino na splitskim Skalicama.

U tom trenutku u kafiću su bili osumnjičeni Filip Zavadlav te njegov brat.

>> Samo bolesnici mogu slaviti splitskog ubojicu

Društvenim mrežama odmah je jučer počela kružiti snimka na kojoj se vide policajci kako ulaze u kafić. Inače, policijska postaja nalazi se u neposrednoj blizini kafića.

Na snimci se ne vidi uhićenje. Vide se dva policajca koji ulaze u kafić i nešto govore. Djeluju smireno.

"Polako, ući će, boga ti. Di je priša?" kaže jedan policajac.

Na snimci se također vidi mladić u bijeloj kapi. Navodno se radi o bratu ubojice.

Podsjetimo, policija je danas u 11 sati održala press-konferenciju na kojoj je otkrila detalje jučerašnjeg brutalnog smaknuća u Splitu. Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. Paić i Boban preminuli su na licu mjesta, dok je Torlak preminuo navečer u bolnici. Paić i Torlak su stari poznanici policije. Za njihovo ubojstvo osumnjičen je Filip Zavadlav koji je inače pomorac. Zavadlav je navodno ubio trojicu muškaraca jer su mu maltretirali brata. U svom pohodu koristio je kalašnjikov.

Policija je danas na press-konferenciji kazala kako su ukupno privedene četiri osobe, uz osumnjičenog još tri osobe koje se ne dovode u vezu s izvršenjem kaznenog djela, ali imaju saznanja o tome što se događalo.

Kazali su kako sve osobe koje se spominju u slučaju imaju na desetke prekršajnih i kaznenih prijava.

"Sve osobe koje se dovode u vezu sa slučajem su od strane policije već gonjene za brojna prekršajna i kaznena djela na više osnova. I za nasilje, i za drogu, i za prijetnje, ali nije bilo međusobnih prijava prijetnji. Dakle, nije bilo prijava da bi počinitelj prijetio ubijenima ili ubijeni počinitelju", rekli su na press-konferenciji.

Počinitelj je imao više kaznenih prijava

O kaznenim prijavama koje je imao počinitelj na press-konferenciji je rečeno jedino da nisu bile vezane uz drogu. Za što je točno bio kazneno prijavljivan, o tome nisu željeli govoriti.

Pokušali smo detalje saznati nakon presice, no zbog istraživanja koje je u tijeku, iz policije nisu željeli odgovoriti na to pitanje. Prema neslužbenim informacijama koje smo doznali, počinitelja je policija ranije evidentirala kao počinitelja kaznenih djela prijetnje, imovinskih kaznenih djela te nasilja u obitelji, ali i kao žrtvu, no o tome detalje zasad nismo mogli dobiti.

Kako je objavio Dnevnik Nove TV, cijela njegova obitelj bila je pod prismotrom Centra za socijalnu skrb, a on je bio osuđen na 30 dana zatvora, no kazna mu je preinačena u uvjetnu s rokom kušnje od šest mjeseci jer je pretukao brata. U periodu od 2013. do 2014. godine Zavadlav počinio više kaznenih djela krađe, a jednom je prilikom uhvaćen i kako s majkom provaljuje u crkvu.

Novinare je zanimalo i kako je moguće da su sve te osobe s toliko kaznenih prijava bile na slobodi. Iz policije kažu da su poduzimali sve mjere koje zakonski mogu poduzimati te da su ih u više navrata pretraživali i osobno i njihove domove.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za ubojstva u Splitu instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: split ubojstvo

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara