VIDEO Škoro na skupu u Zagrebu: HDZ-ovci, ja ću biti vaš predsjednik

VIDEO Škoro na skupu u Zagrebu: HDZ-ovci, ja ću biti vaš predsjednik
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U ZAGREBAČKOJ dvorani Lisinski održan je predizborni skup predsjedničkog kandidata Miroslava Škore.

>> Škorini fanovi napali studente, jednog su ošamarili, vikali im da su komunjare

>> Nada Gačešić mahnito urlala kod Škore, jedva je zaustavili

Rečenicom "Zagrebe, sad ili nikada" otvoren je središnji skup Miroslava Škore u Zagrebu. Prije toga Škoro je ušao u dvoranu praćen svojom pjesmo, a nakon toga je krenulo skandiranje "Škoro, Škoro". 

Skup je vodila glumica Nada Gačešić Livaković koja na početku govori o tome da će Škoro "vratii slobodnu i suverenu Hrvatsku koja je oteta. 

"Mogim su Hrvatima sudili zbog domoljublja, a sad sude i njemu jer je odlučio zaljuljati strukture koje drmaju Hrvatskom", rekla je voditeljica skupa Gačešić Livaković o Škori. "Sude mu jer će vratiti Hrvatsku narodu!", dodala je.

Himnu je izveo Jacques Houdek. Na početku je odana i počast Franji Tuđmanu. 

U publici su Zlatko Hasanbegović, Ruža Tomašić, Željko Glasnović, Božidar Alić...

Na pozornicu je, nakon glazbenog programa, izašao Škoro.

Škoro: Andrej Plenković je izdao HDZ i Tuđmana. HDZ-ovci, bit ću vaš predsjednik

"Od suza majki iz Vukovara i Iloka je nastao ovaj tsunami. Vi ste ta snaga koju nitko neće moći zautaviti, to vam ja jamčim:. Nitko neće moći zaustaviti vraćanje Hrvatske narodu", rekao je Škoro i dodao da današnji HDZ nema veze s onim starim.

Spomenuo je da je u istoj dvorani prije 30 godina održan skup koji je značio prekretnicu u procesu stvaranja hrvatske države, ocijenio je kako tadašnji i sadašnji HDZ nemaju nikakvih dodirnih točaka osim istoga naziva. Ustvrdio je  da premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nemaju snage za promjene ali imaju snage reći da je Škoro izdao HDZ.

„Ne, ne i ne. HDZ i Franju Tuđmana izdao je Andrej Plenković”, izjavio je Škoro koji je HDZ-ovim birači poručio kako "moraju znati da je glas za Grabar-Kitarović i glas za Plenkovića".

"Obraćam se HDZ-ovim biračima, ja ću biti vaš predsjednik, baštinit ću Franju Tuđmana. Neću iznevjeriti ne samo HDZ-ovce nego i druge stranke koje su me podržale. Maknimo ove jer oni ne razumiju ništa. Želim biti predsjednik ujedinitelj našeg napaćenog naroda", rekao je Škoro. 

Škoro je rekao kako želi biti predsjednik ujedinitelj napaćenog ali ponosnog i vrijednog naroda koji je u proteklih 20 godina doživio mnoga razočarenja. „Bit ću neovisan u bilo kakvom političkom, poslovnom i privatnom utjecaju. Nitko me neće moći nazvati i reći što da radim. Račun ću polagati jedino narodu i ako mi narod pokaže palac dolje, sam ću otići, nećete me morati tjerati”, rekao je.

Poručivši kako će ih pomesti na izborima 22. prosinca jer su oteli državu narodu, Škoro je kazao i da je jadna država u kojoj se predsjednica bavi srpskim čokoladicama, hrvatskim čokolinom, rođendanskim tortama, zatvorskim kolačima te na svaki mogući način pokušava oteti posao njima pjevačima. Uz to, jadna je i zato što premijer Plenković zbog svog ega mjesec dana nije u stanju primiti učitelje a predsjednik Sabora možete biti i sa 808 osvojenih glasova na izborima, izjavio je.

„Deestradizirati ću funkciju predsjednika države i vratit ću joj izgubljeno dostojanstvo”, istaknuo je Škoro.

"Ako treba hrvatska vojska će izaći na granice"

Predstavljajući svoj program rekao je da će, kako bi mogao provesti potrebne promjene, tražiti povećanje predsjedničkih ovlasti, omogućit će da se umjesto stranačke podobnosti počne vrednovati znanje, izvrsnost i sposobnost a prvi referendum koji će raspisati bit će o ovršnom zakonu kako bi 250.000 građana dobilo novu šansu.

Rekao je da želi u svakom trenutku narod na referendumu pitati za mišljenje o nekom pitanju, a kada taj referendum ne prođe, dat će ostavku jer, kako je rekao, ne želi biti predsjednik bez potpore naroda.

Kaže kako "nakon poraza Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima" očekuje i trenutnu ostavku Vlade, raspuštanje Sabora i nove parlamentarne izbore.

Ustvrdio je da HDZ i SDP pripremaju veliku koaliciju što bi, kaže, bio „zadnji čavao u lijesu hrvatske parlamentarne demokracije” te istaknuo kako je pobjeda na predsjedničkim izborima  ključna kako oni ne bi „dokrajčili sve nas”.

Škoro je podržao povećanje vojnog proračuna i pojačanu modernizaciju Hrvatske vojske rekavši kako, ako bude potrebno, na hrvatske granice treba izaći i Hrvatska vojska. Uz to, tražit će i značajnija sredstva EU za zaštitu hrvatske, ali i europske granice jer smo članica EU.

Najavio je i da će BiH biti prva zemlja koju će posjetiti kao predsjednik Republike, poručio je i da Srbija ne smije ući u EU dok, među inim, ne otkrije sudbinu nestalih branitelja i civila, vrati svu pokradeno hrvatsko kulturno blago i arhivsku građu te da mora priznati agresiju na RH te podnijeti političke i druge konzekvence te agresije uključujući plaćanje odštete zatočenicima srpskih koncentracijskih logora.

"Neće biti drugog kruga"

„Dosta je bilo straha, mi ćemo od danas biti pokret koji će razbiti strah u cijeloj našoj lijepoj domovini, a 22. prosinca Hrvatska će slaviti u zajedništvu i u miru ćemo dočekati Božić jer neće biti drugog kruga”, istaknuo je Škoro na predizbornom skupu pod sloganom „Sad il' nikada!” često prekidan uzvicima podrške i pljeskom nazočnih.

Naglasio je i da će 22. prosinca Hrvatska "nakon dugo vremena glasovati 'za', a to će biti i prvi korak u „vraćanju države narodu” te poručio kako nema te sile ili stranačke i partijske diktature koja će im ukrasti to slavlje.

„Dosta je bilo, jer oni ne mogu ukrasti onoliko koliko nas može izaći na te izbore” , naglasio je. Dodao je i da će će pobijediti jer imaju narod uza se, jer su uz njih ponosni i jaki hrvatski branitelji te zajedništvom iseljene i domovinske Hrvatske te će ih pobijediti istim velikim srcem kojim je stvorena samostalna i neovisna hrvatska država."

Ako treba, na hrvatske granice će izaći hrvatska vojska", rekao je Škoro o migrantima. 

Nakon Škorinog govora skandiralo se "Pobjeda, pobjeda!"

Skup je, završio urlanjem glumice Nade Livaković Gačešić.

Inače, Škoro je svojim fanovima u Lisinskom pripremio i bogat glazbeni program. Houdek je na početku skupa otpjevao i Škorinu pjesmu, a nakon toga je stihove čitao glumac Vedran Mlikota pa je pozornicu preuzela klapa. Sve je završilo pjesmom "Ne dirajte mi ravnicu" u kojoj je i Škoro pjevao. 

Kako javlja Indexov reporter svi Škorini fanovi nisu stali u dvoranu pa skup gledaju u predvorju na video zidu. 

Nakon klape, zapjevali su tamburaši.

HDZ: Škoro krenuo gubitničkim putem Bujanca i Mosta

Iz HDZ-a su danas odgovorili na predizborni skup Miroslava Škore u Zagrebu te ustvrdili da je Škoro samozvani suverenist koji kopira Zorana Milanovića i da je bio član HDZ-a kad mu je to odgovaralo, a sada je umjesto politike Franje Tuđmana, odabrao gubitnički put Mosta i svog mentora Velimira Bujanca.

"Nakon današnjeg ponavljanja i kopiranja promašenih Milanovićevih teza, samoprozvanog suverenista Miroslava Škoru podsjećamo da je jedini pravi, istinski hrvatski suverenist dr. Franjo Tuđman. On je tu zadaću ispunio kada je trebalo za razliku od Škore i sličnih koji o tome danas, 30 godina kasnije, tek pričaju i pokušavaju ušićariti jeftine političke bodove", komentirali su iz HDZ-a Škorin predizborni skup u Zagrebu.

Ustvrdili su i da je Škoro bio član HDZ-a "kad mu je to odgovaralo".

"Kad mu je to odgovaralo, Škoro je bio u HDZ-u, a sada je umjesto politike Franje Tuđmana odabrao ići gubitničkim putem svog mentora Velimira Bujanca i Mosta", ocijenili su iz HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara