VIDEO Svijet obilazi snimka američkog nacista koji je dobio silovit udarac u glavu

VIDEO Svijet obilazi snimka američkog nacista koji je dobio silovit udarac u glavu

Screenshot: YouTube

U NEDJELJU se internetom počela širiti snimka koja prikazuje kako je prošao muškarac u Seattleu s kukastim križem na rukavu.

Policija u Seattleu potvrdila je da su zaprimili više izvještaja o muškarcu koji je hodao ulicama s nacističkim kukastim križem na ruci i "izazivao svađe" u centru tog američkog grada, piše Seattle Times.Policajci su izašli na teren u roku od pet minuta od zaprimljenog izvještaja i pronašli neonacista kako leži na podu.

"Muškarac je odbio iznijeti detalje o incidentu i napustio je lice mjesta nakon što je skinuo traku s ruke", objavila je policija iz Seattlea na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Što se točno dogodilo pokazala je snimka koja se nedugo zatim munjevito proširila internetom. Naime, na Reddit se pojavila snimka koja prikazuje čovjeka koji se svađa s nekim na ulici u centru Seattlea, pri čemu nosi kukasti križ na rukavu.

"Laku noć"


Nadobudnom neonacistu u tom trenutku prilazi jedan muškarac te ga silovito udara u glavu. Neonacist je nakon udarca ostao ležati na cesti.

Na snimci se čuje kako čovjek koji je udario neonacista prolazi pored snimatelja te kratko komentira kako se "tu nema o čemu pričati", a čuje se i drugi glas koji govori "laku noć".

Policija u Seattleu potvrdila je da se o ovom slučaju ne provodi istraga jer "nitko nije prijavio zločin".

Antife tražile neonacista po gradu nakon što je objavljeno da kruži centrom i maltretira crnce


Neki američki mediji objavili su da su neonacista presreli pripadnici Antife, skupine aktivista koja se nasilnim metodama bori protiv neonacizma i rasizma u SAD-u. Do potrage u Seattleu došlo je nakon što se društvenim mrežama proširila informacija o muškarcu s kukastim križem koji maltretira crnce po Seattleu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara