VIDEO Thompsonov odvjetnik izvrijeđao zastupnika, skoro se potukli

VIDEO Thompsonov odvjetnik izvrijeđao zastupnika, skoro se potukli
Screenshot, video: Z1 Televizija

ZBOG nogometnog kluba Dinamo, uzburkale su se strasti u zagrebačkoj Gradskoj skupštini pa je tako tijekom aktualnog sata zabilježen manji incident kada je zastupnik Neovisnih za Hrvatsku Davorin Karačić na spomen Dinama nasrnuo na zastupnika Tomislava Tomaševića (Zagreb je naš) unoseći mu se u lice.

"Novi zastupnik Neovisnih za Hrvatsku pozivao je na fizički obračun, prijetio, tražio da se fizički obračunamo izvan skupštine, malo je falilo da stvar eskalira", izjavio je Tomašević u pauzi. Tvrdi kako ga je Karačić pozvao sa strane da nešto rasprave vezano uz temu Dinama i Tomaševićeve izjave u kojoj je optužio Neovisne za Hrvatsku za političku trgovinu, nakon čega je uslijedio incident.

"To me neće zastrašiti"

Tomašević je podsjetio kako je Zagreb je naš tražio da se u zaključak oko Dinama uvrsti zabrana korištenja stadiona za poslove preoblikovanja kluba u dioničko društvo, a sličan je zaključak imao i klub Neovisnih za Hrvatsku, ali ga je povukao uoči imenovanja njihove zastupnice na čelo Gradskog ureda za kulturu.

"To me neće zastrašiti da govorim ono što mislim te i dalje zastupam teze koje smo obećali biračima, a jedna od njih je demokratizacija Dinama“, istaknuo je Tomašević.

Sukob su snimili novinari Z1 televizije. Na snimci se ne čuje početak, a prve riječi koje su čuju su Tomaševićevo obraćanje Karačiću: "A što ako ja neću?"

"Klošaru mali, pljunut ću ti u facu. Hoćemo otići negdje ispod Domovinskog mosta, sami, je l' hoćeš? Je l' hoćeš? Možeš i frenda povesti slobodno sa sobom, dva. Klošaru mali. Usta isperi svaki puta prije nego izgovoriš riječ Dinamo i Davorin Karačić. Jesi čuo? Kada nekoga optužuješ za političku korupciju, onda reci što je bilo. Bijedniče mali", nije birao riječi Davorin Karačić.

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, kao i ostali gradski zastupnici, osudili su neprimjereno ponašanje.

"Osuđujem bilo koji oblik nasilja gdje god on bio, na ulici ili u drugom parlamentu Republike Hrvatske", kazao je Mikulić dodavši da nije ništa vidio jer je vodio sjednicu, već je samo čuo prepirku koju nije razumio.

Mikulić je pozvao zastupnike na primjereno ponašanje i rječnik . "Onako kako se mi ponašamo u parlamentu, to će biti slika parlamenta prema van", kazao je.

Tko je Karačić?

Davorin Karačić zagrebački zastupnik postao je prije mjesec dana, a u Skupštinu je ušao s liste Bandićevih partnera, stranke Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića. Unatoč činjenici da se prilikom izbora nalazio na desetom mjestu njihove liste, a u zagrebački parlament je ušlo pet zastupnika, Karačić je zamijenio dosadašnju zastupnicu Anu Lederer, koju je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić imenovao pročelnicom za kulturu.

Ovaj 43-godišnji odvjetnik, najpoznatiji po tome što mu je klijent Marko Perković Thompson koji je oslobođen optužbi da je uzvikom Za dom spremni poticao na mržnju u Slunju, slovi za zastupnika brojnih BBB-ovaca i onih prijavljenih upravo za korištenje ustaškog pozdrava. Krasi ga prostački vokabular prilikom izražavanja stavova o neistomišljenicima koje najčešće upražnjava na Twitteru, gdje je vrlo aktivan. Briselski sijedi uškopljenici, sjedokose EU birokratske crkotine, lijevi glodavci – tek su neki od epiteta kojima opisuje protagoniste svojih komentara i napada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara