VIDEO U Međugorju se obilježava godišnjica ukazanja, tisuće se okupile na ulicama

VIDEO U Međugorju se obilježava godišnjica ukazanja, tisuće se okupile na ulicama
Screenshot, Video: Jabuka TV

VIŠE tisuća vjernika okupilo se u četvrtak u Međugorju na 39. godišnjicu ukazanja Gospe, a brojni hodočasnici koji nisu došli zbog pandemije koronavirusa mogli su pratiti mise, pobožnosti i molitveni program širom svijeta putem interneta i društvenih mreža.

Od ranog jutra u svjetski poznatom hodočasničkom mjestu služe se svete mise koje se prevode na više svjetskih jezika. Njih su vjernici mogli pratiti i putem web stranice, YouTubea i Facebooka te više drugih elektronskih platformi.

Brojni hodočasnici, uglavnom iz Bosne i Hercegovine, ali i oni koji su proteklih dana stigli iz Hrvatske te manji broj iz drugih europskih zemalja sudjeluju u molitvama u Crkvi svetoga Jakova, penju se na Brdo ukazanja ili pak na brdo Križevac. Veliki broj njih nastoji se susresti i s vidiocima za koje se vezuje fenomen Gospinih ukazanja.

Proteklih se godina okupilo 100.000 vjernika

Međugorski župnik fra Marinko Šakota ističe kako se unatoč koronavirusu i prostornoj udaljenosti osjeća povezanost vjernika s Međugorjem.

„Zanimljivost i veličina Međugorja jest u tome što hodočasnici žive Gospine poruke tamo gdje prebivaju pa su na taj način povezani s Međugorjem. U tom smislu Međugorje živi u hodočasnicima po cijelom svijetu“, rekao je međugorski župnik.

Proteklih godina Međugorje je na obljetnicu ukazanja posjećivalo i preko 100.000 vjernika.  

Papa Franjo imenovao je 2018. godine nadbiskupa Henryka Hosera apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje. Od prošle godine Sveta Stolica odobrila je biskupijama organiziran dolazak vjernika u ovo mjesto u koje je do sada hodočastilo više od njih 40 milijuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara