VIDEO "Umrijet ću", pogledajte razgovor Mate Rimca i Richarda Hammonda

VIDEO "Umrijet ću", pogledajte razgovor Mate Rimca i Richarda Hammonda
Screenshot: DriveTribe
 
RICHARD HAMMOND vratio se u Veliku Britaniju te u šaljivom raspoloženju osvrnuo na tešku prometnu nesreću u Rimčevom automobilu u Švicarskoj.
 
Hammond se sastao s Matom Rimcem te u razgovoru ponovo proživio trenutak kada je sletio s ceste 100 metara nizbrdo u automobilu Concept One i zamalo se zabio u jednu od kuća u tom području.
 

"Bila je to posljednja vožnja u danu i jednostavno mi je promaknuo cilj. Nakon cilja prođete pored brojača vremena. Pokušavao sam vidjeti gdje je brojač, ali nisam uspio. Zatim dolaze desni i lijevi zavoj, a prije lijevoga me odbacilo. Tada sam shvatio da se nalazim na vrhu brda", objasnio je 
Hammond. 
 
"Bilo je kao u sušilici za rublje napunjenoj ciglama"
 
Rimac je objasnio da je uspio izbjeći sudar zbog smjera nagiba brda. Automobil je prvo sletio na cestu u nižem dijelu, a zatim se otkotrljao još niže među kuće.
 
"Bio sam svjestan da sam na velikoj visini i da će se automobil neizbježno srušiti. I da, naravno da sam prošao kroz trenutak smrtnog straha - 'O bože, umrijet ću'", rekao je Hammond.
 
"Očito, bilo je kao da sam u sušilici za rublje napunjenoj ciglama", našalio se Hammond.
 
"Krater izgleda kao da je automobil bačen iz svemira"
 
"Bio sam svjestan da je automobil uništen. Mislim, pogledajte samo te kratere, nastala je ogromna rupetina i izgleda kao da je auto bačen iz svemira kada je uspio napraviti toliku rupu. Tako da sam vjerojatno mislio 'pa, ovo je kraj'. Upravo mi je to prolazilo kroz glavu. Pomislio sam 'Za mene je gotovo'", izjavio je Hammond.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sjećam se da sam rekao bolničarima da me izvuku za ruke, a ne za noge, jer mislim da sam slomio nogu. Zapravo imam samo dvije male ogrebotine, a prava ozljeda je na lijevom koljenu 
koje sam zeznuo", rekao je Hammond.
 
"Najmlađa kćer je pogledala u zavoj i rekla: 'To je to? Tatice, izgledaš kao da si pao na igralištu'", rekao je Hammond kroz smijeh.
 
Rimac: Imam još jedan automobil, ali ga tebi ne dam

 
"Zapravo je udar udubio zglob koljena za 7 milimetara, a ja nisam čovjek koji si može priuštiti izgubiti 7 milimetara noge. Mate me prvo pitao zašto nisam tražio doktore da stave veću pločicu u nogu, ali ne namjeravam ju ponovo slomiti", izjavio je Hammond.
 
Zatim je upitao Rimca: "Imaš li još jedan auto?", na što je on odgovorio: "Pa imam, ali ga tebi ne dam".
 
"Prava nesreća je što se zapalio - radimo na poboljšanjima"
 
Rimac je rekao da još uvijek analiziraju snimke kako bi zaključili koliko se točno puta automobil prevrnuo, ali da se Concept One "jako dobro držao".
 
"Prava nesreća je da se automobil zapalio i naravno da nismo zadovoljni zbog toga te trenutno radimo na potrebnim poboljšanjima", istaknuo je Rimac.
 
Novinar je upitao Rimca: "Znači imali ste živu lutku za testiranje automobila"? On je u šaljivom tonu odgovorio: "Ma da, ali nije zabilježio dovoljno podataka!".
 
"Najgore od svega je što sam prije vožnje rekao redatelju Philu da me ne tjera na još jedan krug jer je to krug u kojem ću doživjeti nesreću", dodao je Hammond. "Naravno da jadnik nije bio kriv". 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara