VIDEO Vidović Krišto trčala uz stepenice, zadihana ispravljala zastupnicu SDSS-a

VIDEO Vidović Krišto trčala uz stepenice, zadihana ispravljala zastupnicu SDSS-a
Screenshot: Sabor

SABORSKI klubovi Domovinskog pokreta i Hrvatskih suverenista prozvali su premijera Andreja Plenkovića da izjednačava žrtve i agresora odnosno akciju Oluja poistovjećuje s ratnim zločinom u Gruborima.

Saborski zastupnik Željko Sačić iz Hrvatskih suverenista u slobodnom govoru prozvao je premijera Andreja Plenkovića da vojno-redarstvenu akciju i obilježavanje Oluje dovodi u pitanje dovodeći je u vezu s ratnim zločinom u Gruborima.

"To je akt ravan neodgovornosti, nedržavništvu, nepoznavanju cjelokupne povijesne situacije, a mogao bi imati i elemente akta izdaje hrvatskih nacionalnih interesa", kazao je Sačić.

"Plenkoviću, nisi dostatan žrtve hrvatskih ratnika", poručio je Sačić u slobodnom govoru koji je popraćen pljeskom u sabornici.

Stipo Milinarić (Klub zastupnika Domovinskog pokreta) ocijenio je da SDSS po napucima predsjednika Srbije Aleksandra Vučića već godinama pokušava relativizirati i negirati srpsku agresiju, a da je ove godine prvi put "trgovački" ispregovaran odlazak potpredsjednika vlade iz redova SDSS-a u Knin, a Tome Medveda u Grubore.

"Ne želim i neću sagnuti glavu pred očiglednom trgovinom i izjednačavanjem žrtve i agresora kao što ju je sagnuo Tomo Medved", kazao je Milinarić, inače hrvatski branitelj i bivši logoraš.

"Plenkovićeva vlada umjesto da traži ratnu odštetu od Srbije pokušava Domovinski rat prikazati kao kvazigrađanski rat i to sve zbog 76 ruku u zraku da bi bili na vlasti", dodao je Mlinarić.

Karolina Vidović Krišto se pobunila da Šimpraga ne govori hrvatski

Anja Šimpraga u ime Kluba SDSS-a prisjetila se svog prognaničkog puta tijekom ratnih godina te poručila kako ima samo jednu želju, da gradimo društvo slobode i zajedničku budućnost.

>> Zastupnica SDSS-a o bijegu od Oluje: Pred vama stoji djevojčica iz kolone

Nakon njezina izlaganja za povredu poslovnika javila se Karolina Vidović Krišto (DP) koja je kazala da je u Hrvatskom saboru službeni jezik hrvatski i da nije "tačno" nego "točno" i nije "august" nego "kolovoz". Karolina Vidović Krišto govorila je zadihana jer je, kako je rekla, žurila.

"Trčala sam uz stepenice pa sam malo zadihana", kazala je.

Ivan Celjak (Klub HDZ-a) istaknuo je da je Oluja zakonita, politički opravdana, moralno ispravna, briljantno isplanirana i vrhunski izvedena vojno-redarstvena operacija kojom su osigurani mir, sloboda i neovisnost hrvatskom narodu.

"Danas, 25 godina nakon završetka Domovinskog rata jasno je tko je agresor, a tko obrambena osloboditeljska vojska", kazao je Celjak i pozvao da se okrenemo budućnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara