Vidjeti Bandića u kukičanju sa Sarnavkom i umrijeti

IAKO svjesni činjenice da smo gotovo pa balkanski fundamentalisti psovki (konstantno i temeljito radimo na materinjem šatrovačkom i vrlo su male šanse da će nas zateći prilika u kojoj nećemo na najmanje tri različita načina nekome znati opsovati mater), uvijek je zabavno zgražati se nad ispadima kojekakvih Mamića i Bandića.

Gradonačelniče, sram te bilo

Sva sreća pa je tu udruga B.a.B.e. i Sanja Sarnavka, koje će Bandiću u odabranim situacijama poručiti "Gradonačelniče, sram te bilo", što Bandiću otprilike znači jedno veliko ništa. Čovjek vrijeđa sve odreda - "bog", "kokoš" i "dignitet Poglavarstva" pritom su mu najčešće u ustima.

"Ja boga i mater rabim u sasvim drugom pojmu", kazao je Bandić odgovarajući na optužbe novinara jednog dnevnog lista, a koji je, kako je rekao, načuo kako gradonačelnik sa svojim kolegama, misleći da ga sedma sila ne čuje, zbori o Teodoru Celakoskom na sljedeći način: "Tko je taj Celakoski da ruši ono što gradim? Što je on stvorio cijeloga života, nema ni kučeta ni mačeta. Ne mogu svi ti jadnici zajedno srušiti što mogu izgraditi... Pička mu materina, što hoće taj Celakoski? Bog ih jeb’o bolesne! Da njih slušam i pratim proceduru, ne bi se ništa gradilo. Trebala je biti još jedna prezentacija ovog projekta, ali nema više toga, mamu im jebem".

"Pogriješio sam i napravio glupost", isprika je koja čami sama u Bandićevoj pokajničkoj knjižici, a izrekao ju je nakon što mu nije bilo druge nego priznati da je uneredio motku - pijan je skrivio prometnu nesreću pa pobjegao. Iako nevoljko, dao je ostavku pa bacio rukavicu u lice svojoj nasljednici Vlasti Pavić, koja ga je u travnju 2004. godine optužila da joj je nekoliko puta opsovao majku.

Neka baci kamen onaj pročelnik zdravstva koji se o striptiz ogriješio nije

Kako očekivati da se gradonačelnik - nakon što mu Zagrepčani svojevoljno oproste sjedanje za volan u alkoholiziranom stanju - samoinicijativno izbriše s popisa čelnih ljudi metropole, kad nam se događaju stoput gore situacije - da se pročelnici za zdravstvo okolo neometano hvataju sa striptizetama, pa im biva oprošteno jer im je, eto, netko smjestio. "Nisam se snašao", kazao je Zvonimir Šostar kada je njegov osmijeh od uha do uha uhvaćen fotoaparatom tik iza gologuze nepoznate neke.

Šostara je Bandić nakon skandala, da bi zadovoljio moralno vertikalni publikum, natjerao na ono što bi osobno samo preko sebe neživog napravio - na druženje s ekipom iz udruge B.a.B.e. Javljao se Šoki onda nešto malo na info telefon na upite i sugestije uglavnom građanki koje su mu nekoliko sati tupile na telefon o svojim problemima, kao da će ih on, eto, u tih par sati riješiti.

Nije Šostar, međutim, jedini kojem je Bandić očitao bukvicu za prostakluk kojeg i sam konstantno prakticira. Gotovo pa duhovita bila je i njegova osuda Mamićevog psovanja novinara u listopadu prošle godine. Mamić je tada izvrijeđao novinare zbog napisa da će Branko Ivanković biti smijenjen, a Bandić se oglasio službenim priopćenjem u kojem se ogradio od tog neprimjerenog Mamićeva čina.

Sanja Sarnavka i Gordana Lukač-Koritnik - dame koje nikada neće plesti i kukičati u Bandićevom društvu

Domaća perad posebno je bliska gradonačelniku. Na jednoj je novinskoj konferenciji novinarke nazvao "kokošima koje pričaju u jedan glas", a izraz kokoši ga je i u najnovijem slučaju koštao jezikove juhe pa je Sarnavkina ekipa gradonačelniku proteklog tjedna poručila da nasapuna usta, jer je oprao Ivu Miju Erak, svoju glasnogovornicu, poručivši joj pred nekolicinom novinara da radi svoj posao, jer da ne može dozvoliti da ga novinari k'o kokoši vuku za rukav. Postiđenoj Erakici preostalo je jedino šutjeti - baš kao i gradonačelniku na optužbe da je ponekada teška sirovina.

Bandića ni skandal s vožnjom u alkoholiziranom stanju nije natjerao da se samoinicijativno pozdravi s gradonačelničkom foteljom, pa tako neće ni tamo neke B.a.B.e. Iako su male šanse da će ga pobornice ženskih prava natjerati na pravovjerno samoposipanje pepelom, uvijek je zabavno gledati ga iziritiranog njihovim naukama o tome da i žene mogu biti gradonačelnice i glasnogovornice. Još kad reagira Gordana Lukač-Koritnik, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, veselju nikad kraja.

Branka Suvajac
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara