Vip kupio B.net za 93 milijuna eura

Foto: Vip

VIPNET preuzima B.net! U Zagrebu je danas potpisan ugovor kojim Vip stječe 100 posto vlasništva B.neta. Ukupna vrijednost transakcije, uključujući i preuzimanje ukupnog duga, je 93 milijuna eura.

Ugovor o preuzimanju potpisali su Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta, Bernd Schmutterer, financijski direktor i član Uprave Vipneta te Michael Gerbavsits, predsjednik Uprave BEWAG-a i Reinhard Schweifer, član Uprave BEWAG-a.

"B.net je tvrtka s odličnim poslovnim rezultatima, vrhunskom tehnologijom, jasnom vizijom rasta i razvoja, vođena vrhunskim profesionalcima. Ovime dodatno osnažujemo svoju poziciju u ukupnoj vrijednosti telekom tržišta te smo u mogućnosti korisnicima ponuditi mobilne i fiksne telekomunikacijske usluge kao i napredne televizijske usluge. B.net je bio logičan izbor za nas jer ima naprednu i vlastitu infrastrukturu čime je osigurana neovisnost poslovanja", izjavio je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

"Mogu izraziti veliko zadovoljstvo što je upravo Vipnet ponudio najpovoljniju ponudu i uvjete za daljnji razvoj B.neta te što će postati njegov novi vlasnik. Ova akvizicija je dio prirodne i očekivane konsolidacija telekomunikacijskog tržišta u Hrvatskoj. Vipnetovo dugogodišnje tržišno iskustvo, inovativnost i prepoznatljivost osigurava B.netu, kao vodećem alternativnom i najbrže rastućem telekom operateru u Hrvatskoj, stabilnost i daje dodatni poticaj za daljnji rast i razvoj", rekao je Adrian Ježina, predsjednik Uprave B.neta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara