VIPnet predao zahtjev za fiksnog operatera

OBIJEŽAVAJUĆI šestu godinu djelovanja u Hrvatskoj VIPnet je najavio ulazak na tržište fiksne telefonije, i to za sada samo prema poslovnim korisnicima.

VIPnet je danas predao Agenciji za telekomunikacije zahtjev za dozvolom za fiksnu telefoniju, najavila je danas Uprava te tvrtke na godišnjoj konferenciji za novinare u povodu šeste obljetnice rada VIPneta u Hrvatskoj.

"VIPnet će ulaskom u fiksnu telefoniju svoje planove i aktivnosti usmjeriti prema poslovnim korisnicima kako bi tvrtkama mogao ponuditi integrirana telekomunikacijska rješenja. Namjera nam je osigurati tvrtkama kompletnu uslugu i ponuditi im rješenja koja će zadovoljiti sve njihove potrebe i za glasovne usluge i za prijenos podataka u mobilnoj i u fiksnoj mreži. VIPnet planira postati alternativni operater broj 1 za integrirana telekomunikacijska rješenja poslovnim korisnicima" – istaknula je Marie-Helene Magenschab, predsjednica Uprave VIPneta.

Ističući dosadašnje rezultate VIPneta na hrvatskom tržištu, u toj su tvrtki istaknuli da su samo u 12 mjeseci od svojih prihoda čak 20 posto uložili u svoje korisnike, a gotovo 10 posto u zaposlene.

VIPnet je u godinu dana potrošio na kapitalne investicije čak 700 milijuna kuna u Hrvatskoj, uključujući i investiciju u UMTS licencu. Za potrebe svojeg poslovanja koristio je usluge čak 75 posto domaćih, hrvatskih tvrtki, čime stalno doprinosi razvoju gospodarstva u Hrvatskoj.

U prvom kvartalu 2005. godine prihodi VIPneta su se povećali za 11 posto u odnosu na isti kvartal prošle godine, na 83,5 milijuna eura, a EBITDA je porasla za 19,4 posto u istom kvartalu, na 33,9 milijuna eura.

Zaključno s prvim kvartalom 2005. VIPnet je imao 1,3 milijuna korisnika, čiji je prosječni mjesečni račun iznosio 19 eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara