Više od 500 građana upisalo se u Knjigu žalosti

DANAS od 13 do 20 sati u Knjigu žalosti u središnjici SDP-a upisalo se više od 500 građana. Najčešće spominjane riječi u Knjizi žalosti su: pošten, jednostavan, normalan, skroman, tolerantnost, častan, hvala ti.

U Stranku je tijekom dana pristiglo više stotina telegrama, faksova i e-mailova s izrazima sućuti. Najbolje ih objedinjavaju riječi iz izraza sućuti bivšeg njemačkog saveznog kancelara Gerharda Schroedera: "Ivica Račan je bio veliki demokrat i uvjereni Europejac. On je Hrvatsku poveo na put prema Europi. Njegova je smrt veliki gubitak za Hrvatsku, ali i za čitavu Europu. Nedostajat će mi."  - stoji u priopćenju SDP-a.

Knjiga žalosti bit će otvorena sutra i prekosutra od 8 do 20 sati u središnjici SDP-a u Zagrebu te u sjedištima svih županijskih i gradskih organizacija SDP-a. U srijedu, na dan komemoracije, Knjige žalosti bit će otvorene do 10 sati.

Prema odluci vodstva SDP-a, proslave Praznika rada u organizaciji Stranke neće se otkazivati, nego obilježavati bez glazbenog dijela programa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara