"Vjerska policija" u Meki uhitila dvije "vještice"

ISLAMSKI Odbor za promociju vrlina i prevenciju poroka u utorak je u Meki uhitio dvije Nigerijke koje sumnjiče da su vještice, javlja Arab News.

Ta islamska "vjerska policija", 16-godišnju Nuhu i 37-godišnju Zainab, uhitila je u gradskoj četvrti Mansura. Nuha je najmlađa "vještica" koju je Odbor do sad uhitio. Obje su priznale kako su se uokolo hvalile svojom "moći".

Naime, pročulo se kako su u stanju prouzročiti impotenciju te raskinuti nečiju vezu. Stoga im je poslan mamac - jedna žena zatražila ih je da spriječe njenog muža u naumu da se oženi po drugi put. "Vještice" su je tad zatražile naknadu od tri tisuće saudijskih rijala (oko 520 eura), od čega tisuću rijala predujma. Iduće noći su stigle u njen stan i započele sa svojim magijskim ritualima. Tada su ih članovi Odbora uhitili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Saudijskoj Arabiji je na snazi strogi zakon prema kojemu se "vještice" i "čarobnjaci" kažnjavaju smrću. Nedavno je u Jiddi uhićen Saudijac kojeg se optužuje da je "čarobnjak", a u studenom prošle godine je u Rijadu smaknut egipatski "čarobnjak". Human Rights Watch, organizacija za ljudska prava, trenutno se bori za oslobađanje "vještice" Fawze Falih, osuđena na smrt.

I.M.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara