Vlada: Doneseno više uredbi u vezi s oružanim snagama i MUP-om

NA DANAŠNJOJ zatvorenoj sjednici Vlada je donijela Uredbu kojom se utvrđuju sredstva naoružanja i vojne opreme za potrebe Oružanih snaga RH i Ministarstva unutarnjih poslova, te Uredbu kojom se određuju kriteriji za utvrđivanje ustrojbenih mjesta u Oružanim snagama RH, na kojima se služba obavlja pod otegotnim uvjetima rada, s povećanom opasnošću po život i zdravlje te s povećanom odgovornošću, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Donesena je i Uredba kojom se mijenja Uredba o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi. Izmjene se odnose na položaj I. vrste u Ministarstvu financija.

Vlada je donijela i Uredbu kojom mijenja Uredbu o Državnoj ergeli lipicanaca. Izmjenama se smanjuje broj članova Upravnog vijeća na predsjednika i dva člana (po važećoj Uredbi predsjednik i četiri člana) zbog smanjenja troškova naknade članovima Upravnog vijeća i efikasnosti rada.

Vlada je na sjednici dala i suglasnost za produljenje vremena trajanja koncesije na ukupno 24 godine na pomorskom dobru a u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene - pristaništa Veli Rat.

Također je dala suglasnost Međimurskoj županiji za zaduženje kod čakovečke podružnice Raiffeisenbank Austria d.d., u iznosu od 7 milijuna kuna, radi podmirenja izvedenih neophodnih radova za kapitalni projekt Rekonstrukcija i dogradnja dvorana Graditeljske škole u Čakovcu, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara