Vlada nije odustala od autoceste kroz Neum

VLADA je, reagirajući na napise u pojedinim medijima o odustanku od gradnje autoceste od Splita prema Dubrovniku kroz Neum, priopćila da te tvrdnje odnosno tumačenja nisu ni istiniti, niti su u skladu s strateškim infrastrukturnim projektima Vlade.

Kako se kaže u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću, Vlada smatra potrebnim istaknuti kako ne kani odustati od gradnje autoceste Zagreb - Split - Dubrovnik kroz Neum.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradnja mosta Komarna - Pelješac i dovršetak jadransko-jonske autoceste Split-Dubrovnik kroz Neum dva su različita projekta koji će se međusobno dopunjavati. Gradnjom mosta do Pelješca ne nastoji se izbjeći prolazak autoceste kroz Neum, nego se želi upozoriti na važnost tog mosta koji će pridonijeti obnovi gospodarskog života na Pelješcu, Korčuli i ostalim otocima koji gravitiraju tomu području", ističe se u priopćenju.

Oba projekta - gradnja mosta do Pelješca i dovršetak autoceste Split - Dubrovnik kroz Neum, Vladini su infrastrukturni prioriteti, kaže se na kraju priopćenja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara