Vlada odlučila: Glavni državni odvjetnik bit će Dražen Jelenić

Vlada odlučila: Glavni državni odvjetnik bit će Dražen Jelenić

Foto: FaH

NOVI glavni državni odvjetnik bit će Dražen Jelenić, dosadašnji zamjenik Dinka Cvitana, glavnog državnog odvjetnika u odlasku.

Naime, vlada je danas održala zatvorenu sjednicu vlade, na kojoj je predložila Dražena Jelenića za novog glavnog državnog odvjetnika.

Taj vladin prijedlog mora proći nadležni saborski odbor te biti potvrđen u saboru.

Prijedlog vlade danas će biti upućen saboru, nakon čega će se o njemu prvo izjasniti saborski odbor za pravosuđe, a Jelenić bi 24. travnja trebao prisegnuti pred predsjednikom sabora Gordanom Jandrokovićem. Tog datuma prestat će vrijediti mandat Dinka Cvitana, glavnog državnog odvjetnikau odlasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bošnjaković očekuje "novu energiju" u DORH-u


Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković je danas nakon zatvorene sjednice vlade ustvrdio kako očekuje da će "doći do nove energije i složenijeg pristupa".

"To su vrlo odgovorne funkcije, odgovornost je velika. Smatramo da će ova promjena dobro doći i da će nova energija pridonijeti radu Državnog odvjetništva", rekao je Bošnjaković.

Ministar pravosuđa odbio je direktno odgovoriti na pitanje da ocijeni dosadašnji rad Dinka Cvitana na čelu DORH-a.

"Mi ćemo raditi novi Zakon o kaznenom postupku, pokušati propisati nove rokove i poraditi tamo gdje je procedura manjkava. Sada imamo da od 10 optužnica 9 završi osuđujućim presudama, što je odlično, međutim, veliki procesi zbog svoje složenosti stvaraju dojam da nije tako. Hoćemo napredak i još bolje rezultate", rekao je Bošnjaković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara