Vlada smijenila šefa HZZO-a

Vlada smijenila šefa HZZO-a

Foto: FaH

VLADA je na zatvorenom dijelu 67. sjednice u četvrtak smijenila dosadašnjeg vršitelja dužnosti ravnatelja Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) mr. sc. Fedora Dorčića (na slici). Za novog vršitelja dužnosti ravnatelja HZZO-a, do imenovanja ravnatelja na temelju provedenog javnog natječaja, vlada je imenovala Luciana Vukelića.

Vlada je razriješila i dosadašnju vršiteljicu dužnosti zamjenika ravnatelja HZZO-a Veroniku Laušin, dr. med., te ju je istodobno imenovala za zamjenicu ravnatelja HZZO-a, na temelju provedenoga postupka po objavljenom javnom natječaju.

Uz gore navedene odluke, vlada je na zatvorenom dijelu sjednice utvrdila odgovor Republike Hrvatske i na Obrazloženo mišljenje Europske komisije, broj 2017/2038, u vezi sa zajedničkim pravilima u području zaštite civilnoga zračnog prometa, koji će biti proslijeđen Europskoj komisiji.

Vlada je utvrdila i odgovore na Obrazloženo mišljenje Europske komisije, broj 2017/0102, u vezi s plastičnim vrećicama; na Pisma službene obavijesti Europske komisije, broj 2017/0471, 2017/0472 i 2017/0473, u vezi s tržištem financijskih usluga; na repliku Europske komisije u predmetu C-381/17,  u vezi s potrošačkim kreditima koji se odnose na stambene nekretnine te na repliku Europske komisije u predmetu C-415/17, u vezi sa zakonskim revizijama godišnjih financijskih izvještaja i konsolidiranih financijskih izvještaja.

Svi odgovori koje je vlada utvrdila bit će proslijeđeni Europskoj komisiji.

Promjene u plaćama dužnosnika Vojne sigurnosno-obavještajne agencije


Vlada je donijela i Odluku o plaćama dužnosnika i zaposlenika Vojne sigurnosno-obavještajne agencije, te radnim mjestima dužnosnika i službenih osoba Vojne sigurnosno-obavještajne agencije na kojima se staž osiguranja računa u povećanom trajanju.

Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava dana je suglasnost za postizanje prijateljskog rješenja spora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je donijela i odluke o osnivanju konzulata, usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2017. godinu.

Razriješena je dosadašnja članica Upravnoga vijeća Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Žarka Pintač. Za novu članicu Upravnoga vijeća Zavoda, koja se imenuje na prijedlog Gospodarsko-socijalnog vijeća iz redova sindikata, imenovana je Višnja Stanišić.

Vlada je razriješila dosadašnju članicu Upravnoga vijeća Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija mr. sc. Mariju Šćulac Domac. Kao predstavnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike, za novoga je člana Upravnoga vijeća Centra imenovan dr. sc. Mario Šiljeg.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Vijeća Nacionalne infrastrukture prostornih podataka : Bernard Gršić, doc. dr. sc., Nenad Leder te Robert Paj. Imenovan je dio novih članova Vijeća Nacionalne infrastrukture prostornih podataka, kao predstavnici Ministarstva uprave, Hrvatskoga hidrografskog instituta i Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije: Darko Nekić, Vinka Kolić i Siniša Ramić.

Istekao mandat članovima Odbora za novčanu naknadu žrtvama kaznenih djela


Zbog isteka mandata, razriješeni su dosadašnja predsjednica, zamjenik predsjednice, članice i zamjenici članica Odbora za novčanu naknadu žrtvama kaznenih djela: Katarina Buljan, Dragan Katić, Branko Brkić, Zlata Hrvoj-Šipek, Milena Čalić-Jelić, Vedrana Šimundža Nikolić, prim. Vera Katalinić-Janković, dr. med., Željko Odorčić, Danica Damjanović, Vanja Bakalović, Miren Špek, Dinko Kovačević, Edita Brkić, prim. dr. sc. Marija Zavalić, dr. med., i dr. sc. Vesna Sitar-Srebočan, dr. med.

Za novog predsjednika Odbora za novčanu naknadu žrtvama kaznenih djela, na prijedlog predsjednika Vrhovnoga suda Republike Hrvatske, imenovan je Damir Kontrec. Za zamjenike predsjednika, također na prijedlog predsjednika Vrhovnoga suda, imenovani su Dragan Katić i Ranko Marijan. Novi članovi Odbora i njihovi zamjenici imenovani su na prijedlog Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske, Ureda za udruge kao predstavnici civilnoga društva iz područja zaštite žrtava kaznenih djela, te kao predstavnici Ministarstva pravosuđa i Ministarstva zdravstva. Imenovani su: Željko Odorčić za člana, Danica Damjanović i Željka Šaškor za zamjenike člana, Dijana Rizvić za članicu, a Matea Babić i Veselinka Kastratović za zamjenice članice, Vedrana Šimundža Nikolić za članicu, Dinko Kovačević za zamjenika članice, te Edita Brkić za zamjenicu članice.

Prim. dr. Vera Katalinić-Janković, dr. med., imenovana je za članicu, a prim. dr. sc. Marija Zavalić dr. med. i prim. dr. sc. Azra Huršidić Radulović, dr. med., za zamjenike članice.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara