Vlada uoči glasanja o nepovjerenju odbacila tvrdnje SDP-a o nesigurnosti i siromaštvu

Vlada uoči glasanja o nepovjerenju odbacila tvrdnje SDP-a o nesigurnosti i siromaštvu

UOČI glasanja o nepovjerenju koje je u Saboru sutra na rasporedu, Vlada je u svom očitovanju odbacila sve argumente SDP-a za izglasavanje nepovjerenja zbog nesigurnosti, siromašenja hrvatskih građana i zastoja u integracijskim procesima. Kažu da su sve njihove aktivnosti usmjerene na stvaranje sigurnog okruženja za životr građana u Hrvatskoj, kao i gospodarske i financijske stabilnosti Hrvatske. Kao argument Vlada je iskoristila prošlogodišnji pad broja kaznenih djela za 6,41 posto te nastavak takvog pozitivnog trenda i u ovoj godini.

Vlada poručuje kako nije ni točno da Hrvatska svakim danom postaje sve siromašnija te ističe kako je, suprotno tvrdnjama SDP-a u odnosu na prošlu godinu došlo do porasta trgovine na malo u segmentu prehrane od oko tri posto.

U očitovanju Vlada navodi da da su kretanja cijena prehrambenih proizvoda u skladu s onima u Europskoj uniji ili čak povoljnija od onoga u većini novih članica.

Tvrdnje SDP-a o zastoju pregovora s EU Vlada je odbacila istaknuvši kako pregovori s EU dobro napreduju, što je prepoznato i u Bruxellesu i u drugim glavnim gradovima EU.

Na kraju ovog očitovanja Vlada predlaže da Hrvatski sabor odbije Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu kojeg je predsjedniku Sabora podnio 41 zastupnik Kluba zastupnika SDP-a.

66 razloga za smjenu Sanaderove Vlade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stranici Pollitika autor pod nazivom Mrak je uoči sutrašnjeg glasanja o nepovjerenju Vladi premijera Sanadera, izdvojio 66 razloga zašto bi trebalo smijeniti Sanaderovu Vladu, odnosno po jedan razlog za svakog zastupnika.

Nabrojit ćemo neke od razloga. Zato da ima dovoljno vremena da navije sve satove, da se posveti karijeri spin doktora, zato što mu je važnija manifestacija "kaj su jeli naši satri'" od obilježavanja obljetnice kornatske tragedije, zato što hitrorez nije hitar niti reže, zato što je Bianca Matković ministrica vanjskih poslova a ne Gordan Jandroković kako mu je obećao.

Treba ga smijeniti zato što je Glavaša poslao na zimovanje u Jakobsfeld, zato što je već tri puta obeća borbu protiv organiziranog kriminala, zato što je smanjio PDV,  zato što je zadnji veliki govor održao na splitskoj rivi (prije njezinog uređenja), zato što ljetuje na Kovačevićevoj iznajmljenoj jahti, zato što mu je jamstvena kartica odavno istekla, zato što mu je treći mirovinski stup uplatio Brodosplit, zato što neće priznati tko je "Maestro", zato što ne zna razliku između Supera 95 i Eurosupera 95.

Razlozi su i ti što nosi košulje s izvezenim inicijalima ( s vanjske strane), jer prečesto gostuje u Dnevniku, zato što se odrekao Franje Tuđmana, zato što u Veronu nije otišao biciklom, zato što smo u EU trebali biti 2007., zato što zgrada u kojoj stanuje više nema prizemlje, a prije ga je imala.

D.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara