Vlada zatvorena sjednica - Darovane kuće dvojici 100 postotnih HRVI-a

HRVATSKA Vlada na današnjoj je zatvorenoj sjednici donijela odluku o darovanju kuća 100postotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima I. skupine, Ivici Nikolašu iz Sesveta i Milošu Đenadiji iz Brdovca.

Saboru je u drugo čitanje uputila Konačni prijedlog zakona o azilu, a po hitnom postupku prijedloge zakona o potvrđivanju ugovora o jamstvu između RH i Europske investicijske banke te RH i Europske banke za obnovu i razvoj za projekt sanacije autocesta.

Vlada je prihvatila Izvješće o naplati dospjelih, a nenaplaćenih poreza, carina, doprinosa i državnih jamstava. U zakonskom roku podneseno je 59,3 tisuća prijava o spremnosti na nagodbu s ukupno prijavljenim iznosom od 4,95 milijardi kuna.

Do sada je riješeno 17,8 tisuća podnesenih nagodbi, ukupnog iznosa od 2,5 milijardi kuna.

Vlada je prihvatila prijedlog nagodbi zaključno s 31. ožujka 2003.

Izmijenila je Uredbu o Carinskoj tarifi za 2003. po kojoj se privremeno ukidaju carine po mjernoj jedinici pri uvozu sirovog šećera, unutar carinske kvote za članice WTO-a. Time se omogućava nabava sirovog šećera po nižoj cijeni.

Vlada je dala državno jamstvo Privrednoj banci Zagreb ili Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak za praćenje financiranja novogradnje 453 u brodogradilištu Uljanik u iznosu od 30,6 milijuna dolara uvećano za ugovorene kamate i troškove.

Jamstvo je dala i Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak za Program restrukturiranja i modernizacije poslovanja društva Luka Rijeka na ukupan iznos od 20 milijuna kuna uz rok otplate od 10 godina uz dvije godine počeka i kamatu od 5,5 posto godišnje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dana je suglasnost na Statut Državnog zavoda za zaštitu prirode i potvrđene izmjene i dopune Statuta Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Iz tekuće proračunske zalihe Nacionalnom parku Brijuni odobrena su sredstva za isplatu duga prema nagodbi s Novom bankom Zagreb.

Prihvaćen je zaključak za provođenje pripremnih radnji za izgradnju tehničke baze (hangara) u zračnoj luci Zagreb.

Vlada je također prihvatila Prijedlog projekta Međunarodnog programa kontrole droge Ujedinjenih naroda (UNDCP) - "Jačanje sposobnosti za prikupljanje i analizu kriminalističkih obavještajnih saznanja o jugoistočnoj Europi", Staza 2 - "Regionalno umreženje obavještajnih analitičara za droge".

Donijeta je Uredba o objavi Ugovora između hrvatske i makedonske vlade o suradnji u području upravljanja okolišem i zaštiti prirode.

Vlada je podržala izmjene Odluke o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora između RH i Republike Moldove o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak i na imovinu i prihvatila Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje sporazuma s vladom Republike Poljske o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka.

Na mjesto pomoćnika ministrice pravosuđa, uprave i lokalne samouprave imenovala je Zlatka Hamarića.

Mladenku Glamuzinu Vlada je razriješila dužnosti člana Upravnog vijeća Središnjeg registra osiguranika (REGOS-a), a na istu imenovala Snježanu Baloković.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara