FOTO Vladali bi Zagrebom, ali ne bi plaćali zagrebačke registracije

FOTO Vladali bi Zagrebom, ali ne bi plaćali zagrebačke registracije

Foto: Twitter

Leasing kuće, rent-a-car agencije, tvrtke, svatko tko može, registriraju automobile izvan Zagreba, tamo gdje je zbog proračuna rizika osiguravateljskih kuća jeftinije osigurati automobile. Na zagrebačkim je ulicama, zbog toga, mnoštvo automobila s daruvarskim registarskim pločicama, kao što ih je nekada veliki broj bio registriran u Šibeniku ili Dubrovniku. Tako će biti dok se dovoljan broj takvih automobila ne nađe u prometnim nesrećama pa osiguravatelji podignu cijene. Iako smo navikli na DA tablice u Zagrebu, nismo očekivali da će za njima posegnuti i kandidati koji se natječu za gradonačelnike Zagreba.Kombi ukrašen likom nezavisne Sandre Švaljek registriran je u Daruvaru.

 

Još uvijek misli da je gradonačelnik Hrvatske

“Kombi je iz rent-a-cara”, rekao je Dean Šarčević iz stožera Sandre Švaljek napominjući da je riječ o samo jednom promotivnom vozilu koje je registrirano izvan Zagreba.

Puno bogatiji i raznovrsniji vozni park ima aktualni gradonačelnik Milan Bandić. Primijećeni su automobili s njegovim likom i natpisom  “Živim Zagreb” registrirani u Daruvaru, ali i u Makarskoj.


Bandić očito još nije zaboravio svoj neuspješni moto “Gradonačelnik Hrvatske” kojim se pokušao kandidirati na parlamentarnim izborima pa poseže za bilo kojim automobilom na koji može zalijepiti svoj lik sa širokim osmijehom i nehajno prebačenom jaknom preko ramena. Za sebe kaže da živi Zagreb što zvuči zaista poetično, ali puno prozaičnije je da koliko god živio u Zagrebu i želio njime vladati radije - plaća tamo gdje je jeftinije.

I Milan Bandić i Sandra Švaljek reklamirajući se na automobilima registriranim u drugim gradovima pokazuju da rado koriste priliku koja nije dana običnim zagrebačkim vozačima.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara