Vladin ured za ravnopravnost spolova nezadovoljan HRT-om

ČLANICE Vladina Ureda za ravnopravnost spolova i Povjerenstva za praćenje i procjenu provedbe politike ravnopravnosti spolova u medijima izrazile su nezadovoljstvo dosadašnjim načinom promicanja politike ravnopravnosti spolova na HRT-u.

Svoje su nezadovoljstvo iznijele na današnjem sastanku s vodstvom HRT-a, priopćio je Vladin ured za ravnopravnost spolova.

Provedba Zakona o ravnopravnosti spolova, Zakona o medijima i drugih zakonskih propisa, provedba mjera iz Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova 2006.-2010., dosljedna primjena Plana djelovanja za promicanje i uspostavljanje ravnopravnosti spolova kojim se HRT obvezao na promicanje razvoja svijesti o ravnopravnosti žena i muškaraca kroz programski sadržaj, te praćenje aktivnosti vezanih za ravnopravnost spolova koje poduzimaju vladine i nevladine organizacije i udruge - sve je to zatraženo od HRT-a, navodi se u priopćenju.

Vodstvo HRT-a obaviješteno je o primjedbama na temelju sustavnog praćenja odabranih informativnih i zabavnih programa HRT-a, uključivši i tijek predizborne kampanje, a upozoreno je i na potrebu uvođenja rodno osjetljivog jezika kao jednog od važnog kriterija promicanja ravnopravnosti spolova.

Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara