Vlasnik kafića konobarici gurao prste u spolovilo i tjerao je na oralni seks

Vlasnik kafića konobarici gurao prste u spolovilo i tjerao je na oralni seks
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VRHOVNI sud RH potvrdio je presudu Županijskog suda u Varaždinu kojom je vlasnik kafića osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora zbog silovanja djevojke u svom ugostiteljskom objektu kod Varaždina, piše Podravski

Nasilno joj gurao jezik u usta i prste u vaginu, a onda je pokušao natjerati da ga oralno zadovolji

Prema pravomoćnoj presudi, vlasnik kafića je kobne noći u srpnju 2014. godine konobaricu posjeo na barski stolac, dirao je po tijelu, nasilno joj stavljao jezik u usta i gurao prste u vaginu. Nakon što je nesretna djevojka pobjegla u skladište, došao je za njom, skinuo hlače i gaće te je pokušao natjerati da ga oralno zadovolji.

Silovanje je djevojka prijavila dva dana nakon užasne traume, i to na nagovor prijateljica kojima se povjerila. One su također svjedočile na suđenju koje je bilo zatvoreno za javnost. Navele su kako je silovana djevojka bila psihički slomljena pa je potražila i pomoć na psihijatriji bolnice.

Godina dana zatvora je primjerena kazna?

Na nepravomoćnu presudu žalili su se tužitelji tvrdeći da je preblaga te optuženik koji je opovrgnuo sve navode i istaknuo kako silovanje ničim nije dokazano. No Vrhovni sud odbacio je obje žalbe te je u presudi naglasio kako iz iskaza svjedokinja, žrtve i bolničkih liječnika nedvojbeno proizlazi da je Josip doista počinio kazneno djelo za koje ga se tereti.

Godinu dana zatvora Vrhovni sud ocijenio je primjerenom kaznom za to nedjelo, premda je Županijsko državno odvjetništvo tražilo i da mu se opozove ranija uvjetna presuda zbog davanja lažnog iskaza, koja je postala pravomoćna u lipnju 2016. godine. No Vrhovni sud drži kako je riječ o presudi za kazneno djelo druge vrste.

U kaznu su vlasniku kafića, javlja Podravski, uračunata tri tjedna istražnog zatvora u kojem je boravio do kraja srpnja 2014. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara