Vojnici u Jasenovcu grade nasipe za obranu od poplava

Vojnici u Jasenovcu grade nasipe za obranu od poplava

Foto: Pixsell/Nikola Čutuk 

NA PODRUČJU Jasenovca 107 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske sa šest teretnih vozila angažirano je na izgradnji zečjih nasipa, izvijestio je na sjednici Kriznog stožera u Jasenovcu zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković, priopćio je MORH.
 
Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković bio je na sjednici Kriznog stožera u Jasenovcu na kojoj su bili i predstavnici lokalne uprave i samouprave, Hrvatskih voda, Hrvatske gorske službe spašavanja, Državne uprave za zaštitu i spašavanje i policije.
 
Na sjednici je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić izvijestio nazočne o stanju na terenu te o mjerama i aktivnostima radi normalizacije stanja i obrane od poplava na području Jasenovca.
 
 
Na terenu 120 vojnika
 
U vezi sa stanjem na terenu general Jurković je rekao da je "jedan od elemenata domovinske sigurnosti i sinergija svih sastavnica sustava domovinske sigurnosti i lokalne zajednice u pomoći stanovništvu u borbi s poplavama".
 
Potvrdio je da je na terenu trenutačno angažirano 120 hrvatskih vojnika.
 
"Na području naselja Trebeža u Jasenovcu, u Sisačko-moslavačkoj županiji, angažirano je 107 pripadnika Oružanih snaga RH sa šest teretnih vozila na izgradnji zečjih nasipa'', rekao je general Jurković i dodao kako im je na raspolaganju dovoljan broj vreća s pijeskom, a posao im olakšava i dovoljno mehanizacije.
 
 
Angažirani u Jasenovcu i Letovaniću
 
Također je rekao da će Hrvatska vojska sudjelovati u obrani od poplava dok god to bude potrebno i gdje god je pozovu.
 
"Hrvatska vojska je uvijek na raspolaganju svom narodu. Trenutačno smo angažirani u Jasenovcu i Letovaniću, a prema procjenama nadležnih civilnih institucija uključit ćemo se tamo gdje bude najpotrebnije", istaknuo je general Jurković, koji je poslijepodne posjetio pripadnike Hrvatske vojske na terenu.
 
U Letovaniću su poduzete sve mjere obrane od poplave, a uz druge službe na terenu su i dalje pripadnici Protupoplavnog voda Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga Republike Hrvatske, njih 20, koji su angažirani na podizanju zečjih nasipa uz najugroženije obiteljske kuće.
 
Na područje Letovanića upućena je cisterna od 3500 litara za opskrbu stanovništva pitkom vodom.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara