Vojvođani blokirali auto-cestu zbog "beogradske pljačke"

AKTIVISTI Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) su danas blokirali cestu Novi Sad - Beograd u znak prosvjeda protiv "pljačkaškog" Ugovora o gradnji ceste Horgoš-Požega.

Vozači stotinjak automobila iz kojih su se vijorile stranačke zastave su napravili polusatni zastoj tako što su cestarinu od 240 dinara plaćali u kovanicama od jednog dinara.

Vođa LSV Nenad Čanak je objasnio da na ovaj način njegova stranka želi pokazati kako " Vojvođani teško prevaljuju svaki dinar preko svojih ruku" te da neće dozvoliti dalju pljačku od strane beogradske vlasti.

Čanak je današnju akciju opisao kao oblik nenasilnog otpora, te najavio da će se on intenzivirati. Sljedeća meta bi trebala biti Naftna industrija Srbije (NIS) koju su "Vojvođani pravili i trebaju sačuvati za buduće generacije", a koja je nedavno ugovorom beogradske vlade stavljena pod kontrolu ruskog "Gazproma".

Čanak je rekao kako će pokušati u akcije uključiti građane cijele Srbije, s obzirom da su glavni neprijatelj Vojvodine "birokratizirane centralističke strukture u Beogradu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik predsjednika LSV Bojan Kostreš je ponovio da je Ugovor o koncesiji "štetan po Vojvodinu" kao i da  Vojvodina mora biti obeštećena izgradnjom Banatske magistrale i obilaznice oko Fruške gore.

Na mjestu prosvjeda je danas bio veliki broj policajaca, koji su neko vrijeme preusmjeravali aktiviste u dvije kolone kako bi otklonili zastoj. Međutim, ubrzo je radnicima na naplatnim rampama stigla direktiva o obustavi naplate, nakon čega je kolona vozila brzo nestala.


Pred naplatnom rampom iz pravca Novog Sada prema Beogradu se stvorila kolona automobila duga više stotina metara. Pojedini vozači su u znak nezadovoljstva trubili, neki su i raspravljali s radnicima na naplati, ali nije bilo incidenta.

R.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara