Vozači, oprez: HAK upozorava na olujni vjetar i poledicu

Vozači, oprez: HAK upozorava na olujni vjetar i poledicu

Foto: Pixsell/Igor Soban

ZBOG olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila) , a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatna je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II. skupinu vozila).

Prevrtanje vozila

Jak vjetar povremeno usporava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, no dionica je otvorena za sav promet.

Zbog prevrtanja teretnog vozila na državnoj cesti DC45 u mjestu Palešnik, na dionici Garešnica-Virovitica vozi se usporeno, jednim trakom, navodi se u izvješću od 9:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a snijeg otežava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, Lici i zaleđu Dalmacije. Na dionici autoceste A1 od Zagvozda do odmorišta Raščane pada snijeg, vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat.

Moguća poledica

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti pa osobito oprezno treba voziti na mostovima i nadvožnjacima. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju autocestom A6 Rijeka-Zagreb između Delnica i Bosiljeva.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Gorskom kotaru i Lici.

Na graničnim prijelazima nema čekanja, osim za teretna vozila na izlazu na Bajakovu i Tovarniku.

U prekidu su katamaranska linija Mali Lošinj-Rijeka i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara