Vozio na autoputu u suprotnom smjeru, očevidac ga aplikacijom prijavio policiji

Vozio na autoputu u suprotnom smjeru, očevidac ga aplikacijom prijavio policiji
Foto:Pixsell/Davor Puklavec

POSTAJA prometne policije Rijeka je 6. studenog zaprimila e-dojavu kojom građanin prijavljuje kretanje vozila marke „Renault Clio“ na A6 Svilno u suprotnom odnosno zabranjenom smjeru od čvora Čavle do čvora Orehovica.

Ta se vožnja odvijala 30. listopada između 13 i 14 sati, a e-dojavi je građanin priložio i video zapis te podatak o registarskoj oznaci vozila.

7. studenog terenskom provjerom na adresi stanovanja zatečen je vlasnik vozila koji je tijekom obavijesnog razgovora priznao počinjenje navedenog prekršaja iz čl. 49.  st. 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna, 6 negativnih prekršajnih bodova te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u preporučenom trajanju od 3 mjeseca.

Prijave putem aplikacije su anonimne

Protiv vozača je podnesen optužni prijedlog mjerodavnom prekršajnom sudu.

U priopćenju Policijske uprave primorsko-goranske koje potpisuje glasnogovornik Vlado Kovalčik zahvaljuju savjesnom građaninu na pravovremenoj i preciznoj dojavi te potiču i ostale građanke i građane na korištenje aplikacije za e-dojave sumnjivih događaja. Aplikacija podržava sve postojeće platforme mobilnih uređaja, te se može preuzeti putem poveznice sa web stranice MUP-a.

Prijave putem navedene aplikacije potpuno su anonimne, naglašava primorsko-goranska policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara