Vrh HDZ-a sastaje se u 18 sati, sprema se smjena Karamarka

Vrh HDZ-a sastaje se u 18 sati, sprema se smjena Karamarka

Foto: FaH

HDZ će danas u 18 sati održati sjednicu predsjedništva stranke. Na Predsjedništvu će se navodno tražiti ostavka Tomislava Karamarka, a ukoliko je ne ponudi, njegovi stranački kolege će ga rušiti.

Podsjetimo, u medijima su se proteklih tjedana mogle čuti različite spekulacije o sukobima u samome vrhu HDZ-a, osobito na relaciji Brkić-Karamarko.

Jučer je protiv Karamarka prvi put javno istupio istaknuti član HDZ-a i aktualni ministar pale Vlade, Tomislav Tolušić.

Tolušića se u zadnjih mjesec dana neslužbeno spominjalo i kao moguću zamjenu Karamarku na mjestu potpredsjednika Vlade, ali i na čelu HDZ-a. Tolušić je te navode odbacio, navodeći kako je Karamarko za predsjednika HDZ-a izabran jednoglasno te da se radi o neistinama.

U subotu je ostavku Karamarka zatražila i skupina osnivača HDZ-a. Traže da odstupi sa svih dužnosti u HDZ-u, i time u stranci otvori postupak izbora novog vodstva HDZ-a, koje će provesti potrebne reforme i pripremiti stranku za pobjedu na predstojećim izvanrednim parlamentarnim izborima.

Karamarko je na obilježavanju 27. obljetnice stranke rekao da je spreman i na odlazak s čelnog mjesta HDZ-a, ukoliko će to pomoći stranci.

"Ne, nismo odustali od mogućnosti preslagivanja Vlade, ali smo, naravno, spremni i za nove izbore. Ne bude li ništa od preslagivanja, morati ćemo ići na nove izbore. Nisam nerealan", rekao je Karamarko odgovarajući na pitanja nakon svečane sjednice Predsjedništva HDZ-a i utemeljitelja stranke u prostorijama NK Jarun, gdje je prije 27 godina, 17. lipnja 1989., pod vodstvom dr. Franje Tuđmana, osnovan HDZ.

Predsjednik HDZ-a je, na upit hoće li stranka ići s njim na čelu na izvanredne parlamentarne izbore, rekao je kako će se to vidjeti.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara