Vrhovnik: Svi radnici "Lenca" osim stotinjak iz AKZ-a na poslu

Vrhovnik: Svi radnici "Lenca" osim stotinjak iz AKZ-a na poslu
SVI RADNICI riječkog brodogradilišta Viktor Lenac danas rade, osim stotinjak radnika antikorozivne zaštite (AKZ) koji jutros nisu pušteni u brodogradilište, izvijestio je tih stotinjak radnika predsjednik Uprave "Viktora Lenca" Damir Vrhovnik.

Ti radnici nisu danas pušteni u brodogradilište jer nisu u petak, kao ostali, potpisali izjavu po kojoj će u razdoblju od 7. do 26. srpnja raditi ne tražeći plaću u tom razdoblju.

Tih 100-tinjak radnika u petak je pokrenulo spontanu obustavu rada tražeći isplatu zaostalih plaća.

Vrhovnik je radnicima AKZ-a rekao da imaju dva izbora - da rade bez obzira na okolnosti ili da odu na neko drugo radno mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izvijestio je da bi do 21. srpnja trebao biti dovršen remont ruskog broda "Ilja Erenburg", nakon isporuke kojega bi brodogradilište dobilo 300 tisuća američkih dolara. To bi, po njegovim riječima, trebalo biti dovoljno za podmirenje 37 posto zaostale plaće za svibanj.

Kazao je da vjeruje u opstanak "Viktora Lenca" ustvrdivši da bi bilo "suludo ugasiti tvrtku koja ima toliko ugovorenih poslova".

Političarima je Vrhovnik poručio da bi "bilo bolje da se brinu kako pomoći Viktoru Lencu, a ne da se politički prepucavaju oko toga".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara