Zahtjevi sindikata "Viktora Lenca Upravi brodogradilišta i Vladi

PODRUŽNICA Sindikata metalaca Hrvatske u "Viktoru Lencu" i Nezavisni sindikat brodogradilišta danas su od Uprave zatražili da do 15. srpnja isplati plaće za svibanj te prvi dio za lipanj, a od Vlade da nadomjesti ulaganja vlasnika.

Ako se tim zahtjevima ne udovolji do 15. srpnja, sindikati su najavili industrijske akcije, pa i štrajk.

Predsjednik Podružnice SMH Damir Bačinović kazao je da je Sindikat do sada podupirao razvoj brodogradilišta, ali da će od sada rješavati životna pitanja svojih članova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zahtjev Vladi da nadomjesti ulaganja umjesto banaka koje to izbjegavaju, Sindikat podupire tvrdnjom da je Vlada već uložila 60 milijuna dolara u brodogradilište i da treba zaštititi 15.000 ljudi koji izravno ili neizravno žive od brodogradilišta. Prije štrajka sindikat će 10. srpnja prirediti referendum među članstvom o štrajku.

Predsjednik SMH Ivo Marjanović na današnjoj konferenciji za novinstvo na pitanje da komentira zahtjev Raiffeisen banke za smjenom Uprave brodogradilišta kazao da je to pravo vlasnika i da to sindikat sigurno neće sprječavati. Smatrama kako Uprava od jednog člana ne može biti dobra, dodao je Marjanović.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara