Vučić: Srbija je ispred svih u regiji, pomoći ćemo Srbima ma gdje bili

Vučić: Srbija je ispred svih u regiji, pomoći ćemo Srbima ma gdje bili
Foto: Hina/Tanjug

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je njegova zemlja "najbolja i u svemu ispred drugih u regiji" te poručio da želi sačuvati mir i pomoći Srbima gdje god živjeli.

Vučić je na sjednici Središnjeg odbora Srpske napredne stranke (SNS) čiji je predsjednik ocijenio kako "mnogi u regiji misle da je Srbija remetilački faktor" te da je "podobna postati nečiji prijatelj samo onda kada je slaba i ponižena - i politički i ekonomski".

"Srbija je danas najbolja i u svemu ispred drugih u regiji"

Međutim, Srbija je danas "najbolja i u svemu ispred drugih u regiji - po pitanju rasta, javnog duga, stanja u proračunu gdje već uzastopce treću godinu zaredom" postoji suficit, istaknuo je.

Vučić je među uspjehe u Srbiji pod vlašću naprednjaka i njihovih koalicijskih partnera naveo i "drastično smanjenu nezaposlenost", prvi put otvaranje tvornica u nekim gradovima, nove investicije iz cijelog svijeta.

"Danas smo jedna od zemalja s najvećim rastom u Europi i to se mora nastaviti”, poručio je srbijanski predsjednik. "Bit ćemo u svemu najbolji. Žele li to svi - nisam siguran", dodao je.


"Želimo uvijek i svuda pomoći našem narodu"

Vučić je istaknuo da je Srbija također osiguravala mir i stabilnost šutnjom i ne reagirajući kako ne bi ugrozila Srbe koji žive u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

"Trudili smo se pomoći im na svaki način. Nikada nitko nije toliko pomagao našem narodu u ovim zemljama. Mi želimo čuvati mir i uvijek i svuda pomoći našem narodu", rekao je Vučić.

Ocijenio je međutim da u ovom trenutku postoji bojazan zbog "žestoko suprotstavljenih interesa velikih sila" i da je teško predvidjeti što se sve uskoro može dogoditi.

"Iznijet ću dokaze o najbrutalnijem miješanju pojedinih zapadnih sila u izbore"

"Pričekat ću da prođu izbori (u BiH), mi se nećemo miješati u odluku našeg naroda u Republici Srpskoj, ali ću poslije izbora iznijeti dokaze, frapantne dokaze o najbrutalnijem miješanju pojedinih zapadnih sila u izbore u RS", rekao je Vučić.

Srbijanski je predsjednik na partijskom skupu naprednjaka najavio i da će, nakon što prođu izbori u BiH za koje su "neki optužili Srbiju da se miješa u izborni proces", priopćiti tko se i kako miješao.

Vučić je još jednom u posljednjih nekoliko dana ponovio kako je njegovo nedavno obraćanje sunarodnjacima na Kosovu "bio govor diskontinuiteta s politikom Slobodana Miloševića", ali je istaknuo da neki u regiji to ne žele vidjeti, već im je potrebna "samo loša, svađalačka Srbija".

"Srbija će osvojiti Balkan laptopima, knjigama i olovkama"

Vučić je, kako izvješćuju elektronički mediji, rekao i da je "jedan list iz Hrvatske" čak njegove riječi predstavio ocjenom "kako Srbija hoće da osvoji Balkan".

"Samo su zaboravili reći da (Srbija) to želi učiniti laptopima, knjigama i olovkama."

Prije današnjeg zasjedanja SNS-a bilo je nagađanja da bi se Vučić mogao povući s čela stranke, ali je potom najavljeno da će održati motivacijski govor.

“Vučić se danas neće povući, iako je sam najavio takvu opciju, ali to nije realno u ovom trenutku”, naveli su izvori iz SNS-a uoči sjednice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara