Vukelić i Jandroković: Ankete su dovoljne, ulazimo u NATO

Vukelić i Jandroković: Ankete su dovoljne, ulazimo u NATO

"NE POSTOJI ustavna obveza za održavanje referenduma, a i iskustva drugih zemalja pokazala su kako referendum nije bio potreban", kazao je danas ministar vanjskih poslova i euro integracija Gordan Jandroković dodajući kako je danas potpora hrvatskih građana veća od 60 posto. 

Imate zakonsko pravo na prikupljanje potpisa

S tim mišljenjem složio se i ministar obrane Branko Vukelić, dodajući kako je ulazak u NATO i državni interes. "Nikome se ne odriče Ustavno pravo i zakon da ako to želi, organizira prikupljanje potpisa za referendum", istaknuo je Vukelić dodajući kako kako referendum ne bi pokazao ništa drugo nego što sad pokazuju ankete o potpori građana o ulasku Hrvatske u NATO.
 
Dva ministra predstavila su novinarima i leksikon NATO-a, koji bi trebao pojasniti činjenice što nam to sve ovaj vojni savez donosi.

Ankete jučer tendeciozne, danas referentne

Naime, sasvim je izgledno kako će za nekoliko dana na summitu u Bukureštu Hrvatska dobiti pozivnicu, a Vlada Iva Sanadera već prije dobila je vrlo bitnu bitku, kada je uspjela iz koalicijskih sporazuma s HSS-om i HSLS-om izgurati referendum o NATO-u. Bitno je napomenuti kako su i "seljaci" kao i "liberali" u predizbornoj kampanji nosile ideju kako referendum za pristupanje NATO-u mora biti održan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, zanimljivo je kako su HDZ-ovci još jučer u predizbornoj kampanji odbacivali ankete kao "neosnovane, tendenciozne i neistinite" te izmanipulirane od njihovih protivnika, a se danas iste ankete koje pokazuju rezultat od 60 posto ljudi za NATO uzimaju se za referentne.

I.Ć.
Foto: Index

   

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara